| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Телевизор електрон Ц 280 Д  (Прочетена 1625 пъти)

0 Потреб. и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 10
  • Населено място: Пловдив
Re: Телевизор електрон Ц 280 Д
« Отговор #30 -: 21 Януари, 2025, 22:29:40 »
Какъв е точния модел на видео-касетофона ти? PAL енкодер нямаш, но мисля че все пак трябва да получиш някаква картина, най-вероятно с много лошо качество и с развалени цветове. Ако не се лъжа звука и картната ще са на различни места при настойката на тунера.

Видеото е funai по нов модел след 2008 година мисля. Това което направих днес е да го свържа пробвах и на двете гнезда на тв, маркирах си 8 ми канал и въртях отдолу врътката от край до край в двете посоки и нищо не се хвана. Прикачвам снимка на видеото

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #31 -: 21 Януари, 2025, 22:31:30 »
Ето и на телевизора

На последната снимка за изводи за грамофон има едно копче в каква позиция трябва да е имам предвид да не пречи на свързването на видеото

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1397
  • Населено място: София
« Отговор #32 -: 21 Януари, 2025, 22:36:36 »
Видеото е funai по нов модел след 2008 година мисля. Това което направих днес е да го свържа пробвах и на двете гнезда на тв, маркирах си 8 ми канал и въртях отдолу врътката от край до край в двете посоки и нищо не се хвана. Прикачвам снимка на видеото

Дай точния модел да видим кои стандарти поддържа и на кой канал вади модулирания сигнал.

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 165
  • Населено място: Sofia
« Отговор #33 -: 21 Януари, 2025, 22:38:28 »
Относно кинескопа не мога да преценя как трябва да е за да е ок
Ако кинескопа е ОК, снежинките трябва да са идеално чернобели и без цветни нюанси при промяна на контраста и на яркостта.
На снимките ми се виждат синьозелени, което значи че може да е свирнал червения цвят на кинескопа.

Да но какво означават тези съкращения и къде е най правилно да свържа видеото.
За видеото напиши точно кой е модела?
Повечето видеа имат и тест сигнал, който се търси на дециметровия обхват (ДМВ входа долу, а не МВ горе където си го включил).
Червеното мостче на 8-ми канал също трябва да го извадиш и да го преместиш вдясно за дециметровия обхват.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #34 -: 21 Януари, 2025, 22:47:35 »
Дай точния модел да видим кои стандарти поддържа и на кой канал вади модулирания сигнал.
Точния модел мога да кажа утре.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #35 -: 21 Януари, 2025, 22:50:09 »
Ако кинескопа е ОК, снежинките трябва да са идеално чернобели и без цветни нюанси при промяна на контраста и на яркостта.
На снимките ми се виждат синьозелени, което значи че може да е свирнал червения цвят на кинескопа

За видеото напиши точно кой е модела?
Повечето видеа имат и тест сигнал, който се търси на дециметровия обхват (ДМВ входа долу, а не МВ горе където си го включил).
Червеното мостче на 8-ми канал също трябва да го извадиш и да го преместиш вдясно за дециметровия обхват.
Кинескопа е на максимална яркост и качили леко зеленее но слабо. А най първата врътка която има и за изключване за какво е и в каква позиция трябва да е
Видеото утре ще кажа модела

• Квантов електрон
« Отговор #36 -: 21 Януари, 2025, 22:58:42 »
А най първата врътка която има и за изключване за какво е
Първата врътка е за цветността и може да е изключена, докато изкараш цветен образ (на Секам) от видеото.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #37 -: 21 Януари, 2025, 23:01:06 »
Първата врътка е за цветността и може да е изключена, докато изкараш цветен образ (на Секам) от видеото.
[/quot

Добре а на втората като я сложа на минимум снежинките изчезват и става гладка картината

• Квантов електрон
« Отговор #38 -: 21 Януари, 2025, 23:07:48 »
Втората врътка е за контраста и е нормално да изчезнат снежинките, ако го намалиш докрай.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #39 -: 21 Януари, 2025, 23:10:20 »
Втората врътка е за контраста и е нормално да изчезнат снежинките, ако го намалиш докрай.
[/quote

След малко ще кажа модела на видеото

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3572
  • Населено място: Варна
« Отговор #40 -: 21 Януари, 2025, 23:28:30 »
Къде да го свържиш зависи от модулатора във видеото.Телевизора явно няма PAL декодер,ще се вижда с изкриявания ако е на 525 реда.К174ХА11 по схемата там няма достатъчен захват и се слага едно мостче за да се разшири захвата.Иначе ще подгъва образа.Има и друг тънък момент там,ако слагаш декодер с ТДА4555 PAL  няма да тръгне ако на платката на вертикалното не дадеш накъсо R25 1К.ТДА4556 по принцип няма такъв проблем.Така като чета нямаш никакъв опит,намери някой техник наблизо да ти помогне,че тоя телевизор има високи напрежения.Като го гледам кинескопа е свършил курса,има маса стари CRT телевизори с подходяш диагонал и цокъл които могат да заменят оригиналната руска стъклария.
« Последна редакция: 21 Януари, 2025, 23:46:18 от lz2xl »

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #41 -: 21 Януари, 2025, 23:31:31 »
Къде да го свържиш зависи от модулатора във видеото.

Ето го

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #42 -: 21 Януари, 2025, 23:32:19 »

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3572
  • Населено място: Варна
« Отговор #43 -: 21 Януари, 2025, 23:43:05 »
Тая лепенка не дава нужната нформация,нали не очакваш сега да тръгна да му търся схената и описанието.

Неактивен savi_90

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #44 -: 21 Януари, 2025, 23:59:35 »

Сега направих както ми каза изместих на 8 ми номер най в дясно бушончето, сложих на ДМВ и с кратко търсене стана, появи се картина от видеото но е на половина разместена. Звук няма .

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |