| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Брум от Регулатор на мощност  (Прочетена 301 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен veso74

• Квантов електрон
  • Публикации: 352
  • Населено място: Силистра
  • LZ2WSG
Re: Брум от Регулатор на мощност
« Отговор #15 -: 16 Януари, 2025, 16:34:54 »
Започни с класически филтър, нека да не е един компонент, нека да е поне Г-звено. Схема от нета. Но такъв дросел не се изработва лесно.
(Тя схемата ти вече има кондензатор за филтър и според темата: не помага особено).
Спазвай особеностите за работа с високо напрежение! Не прави компромиси с типа на компонентите, монтажа и изолацията!

Активен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1571
  • Населено място: Варна
« Отговор #16 -: 16 Януари, 2025, 16:54:51 »
Аз бих препоръчал, вместо да правиш разни люителски филтри, купи си готов филтър от магазин за резервни части за битови електроуреди, например такъв от пералня. Изглежда като дебел електролитен кндензатор само че е с 3 извода за кабелни обувки.

Неактивен малкия

• Квантов електрон
  • Публикации: 130
« Отговор #17 -: 16 Януари, 2025, 17:26:09 »
Подтикнат от вашите разсъждения за експеримент опънах удължител (същата верига) от съседната стая и включих димера към него, и О ЧУДО не се добавя никакъв чуваем шум. Засега съм доволен от резултата. Май така ще остане. За всеки случай ще отделя захранването на усилватела от всички евентуални смутители!
Много съм благодарен на всеки от Вас за съветите, насоките и предложенията които доведоха до положителен резултат.   :hi:
« Последна редакция: 16 Януари, 2025, 17:35:05 от малкия »
“Страна безъ собствена индустрия е колония” - Сава Алтимирски "Бралтъ"

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 623
  • Населено място: Попово
« Отговор #18 -: 16 Януари, 2025, 17:54:39 »

Важно ми е да димирам лампа с нажежаема жичка без нежелани шумове и ефекти.
Ако може да ги спася тези димери които вече имам ще е идеално.
Принципа на фазовия регулатор, при работа създава смущения. Ето снимах да се види читав немски димер на, който има монтиран филтър. Дросела е специфичен, и не се купува от магазина. И при този димер, има недостатъци с излъчването. От тия елементарните димери, не се очаква чудеса. :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |