| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Ниво на саундтракове в YOUTUBE  (Прочетена 612 пъти)

0 Потреб. и 6 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 285
  • Населено място: София
Re: Ниво на саундтракове в YOUTUBE
« Отговор #15 -: 14 Януари, 2025, 13:47:19 »
При проверка с аудасити -6dB, което е както при ТикТок, но не е както в old.
Ние можем да сравняваме само измеряемите меличини, останалото е субективна оценка, която е индивидуална, както е показано в предишния ми пост.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1393
« Отговор #16 -: 14 Януари, 2025, 13:55:00 »
При проверка с аудасити -6dB, което е както при ТикТок, но не е както в old.
Ние можем да сравняваме само измеряемите меличини, останалото е субективна оценка, която е индивидуална, както е показано в предишния ми пост.

Би ли споделил как направи този анализ с Audacity?

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
« Отговор #17 -: 14 Януари, 2025, 14:45:59 »
Специално това парче на LedZeppelin има много специфична осцилограма - в начото и до средата записът е сравнително тих и като се разпъне времево, лесно се установява минималното ниво. Максималното е лесно - аудасити дори променя цвета около -3dB. Тук дори не се преминават -6dB.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #18 -: 14 Януари, 2025, 14:55:34 »
Специално това парче на LedZeppelin има много специфична осцилограма - в начото и до средата записът е сравнително тих и като се разпъне времево, лесно се установява минималното ниво. Максималното е лесно - аудасити дори променя цвета около -3dB. Тук дори не се преминават -6dB.

Би ли предоставил снимка къде виждаш това? Все още не виждам къде песента която свалих аз се различава от твоя "Led Zeppelin - old.wav" файл:

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
« Отговор #19 -: 14 Януари, 2025, 15:38:06 »
Дори на твоята снимка добре се вижда колко по-къдрав, с по-ясни пикове и спадове е записът old спрямо твоя. При по голямо увеличение могат да се преброят пиковете и ще се отчете разлика в броят им. Компресорите имат времеконстанти, така, че някои върхове направо липсват.

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
« Отговор #20 -: 14 Януари, 2025, 15:40:07 »
Ето тук съм оградил с черно:

Не знам какъв софтуер използва YOUTUBE и как работи - в момента докато го отваряш файла или тотал е обработено всичко априори, но във всеки случай не е това което беше.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #21 -: 14 Януари, 2025, 15:58:35 »
Няма такова нещо и няма как това да се види без зум. Синхронизирах двата файла и ги зумнах чад до отделните сeмпъли. Разликите са толкова малки, че едва ли могат да се възпроизведат, камо ли да се чуят.

Сложих MP3-ката на моя сървър, в случай че искаш да я анализираш и сам да се увериш: https://www.wifi-tracker.net/my/LedZeppelin.zip
« Последна редакция: 14 Януари, 2025, 16:27:31 от CVT »

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
« Отговор #22 -: 14 Януари, 2025, 19:24:13 »
Мен първо ми направи впечатление кофтия саунд, защото по-често само слушам и не включвам запис. Тогава реших да проверя какъв епроблемът и установих изложеното по-горе. Но както казах в един от предишните си постове, личните впечатления не могат да служат като доказателство. При това положение предлагам всеки да си остане при своето мнение и да не ги вадим на показ, докато не се появи ново съществено доказателство в едната или другата посока.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #23 -: 14 Януари, 2025, 20:13:48 »
Мен първо ми направи впечатление кофтия саунд, защото по-често само слушам и не включвам запис. Тогава реших да проверя какъв епроблемът и установих изложеното по-горе. Но както казах в един от предишните си постове, личните впечатления не могат да служат като доказателство. При това положение предлагам всеки да си остане при своето мнение и да не ги вадим на показ, докато не се появи ново съществено доказателство в едната или другата посока.

Колега, това което ти твърдеше в първия си пост (че динамиката на музиката в Тубата била намалена с 10 - 12dB) ми се видя съмнително, затова реших да го проверя. Оказа се че не е така и това ясно се вижда при сравнението на MP3-ката която свалих вчера с двата файла които ти постна в Отговор 11. Тук не става дума за мнения, а нещо което веднага може да се провери. Аз това и направих и показах че няма разлика в динамиката между твоя файл наречен "Led Zeppelin - old.wav" и MP3-ката от клипчето от YouTube което дадох в Отговор 14 на предната страница.

Намалената динамика се наблюдава единствено в твоя файл наречен "Led Zeppelin - now.wav". Това всеки може сам да го провери, като свали твоите файлове и моята MP3-ка.

Ако трябва да спекулирам, мисля че най-вероятно си се натъкнал на клипче с ниско ниво, или самата програма която си използвал да извадиш аудиото го е намалила.
« Последна редакция: 14 Януари, 2025, 20:40:27 от CVT »

Неактивен hris

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 99
  • Населено място: Варна
« Отговор #24 -: 14 Януари, 2025, 21:45:53 »
Според мен да се сравняват MP3 с WAV 44100Hz stereo 2x16bit с CD качество, може на качествени Озвучителни Тела с качествен HI-FI усилвател да се види ясно разликата. Може би следващия стандарт DVD-Audio подържа по добро качество и от появата на мобилните телефони качеството върви само в посока на орязване като MP3. А FLAC би могло да се сравнява с WAV CD качество само ако има мощен PC който да не лаагва декодирането на FLAC компресията.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #25 -: 14 Януари, 2025, 22:11:26 »
Според мен да се сравняват MP3 с WAV 44100Hz stereo 2x16bit с CD качество, може на качествени Озвучителни Тела с качествен HI-FI усилвател да се види ясно разликата. Може би следващия стандарт DVD-Audio подържа по добро качество и от появата на мобилните телефони качеството върви само в посока на орязване като MP3. А FLAC би могло да се сравнява с WAV CD качество само ако има мощен PC който да не лаагва декодирането на FLAC компресията.

Първо сравняваме нивата. Второ, тези WAV файлове колегата е генерирал от YouTube, така че не са lossless, а идват от компресираното аудио на клипчетата. Така че можем да ги сравняваме и по качество с MP3-ката.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
18 Отговора
3068 Прегледи
Последна публикация 11 Май, 2018, 08:54:07
от gotin108
5 Отговора
1198 Прегледи
Последна публикация 13 Януари, 2025, 08:57:14
от ahedproductions

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |