Мен първо ми направи впечатление кофтия саунд, защото по-често само слушам и не включвам запис. Тогава реших да проверя какъв епроблемът и установих изложеното по-горе. Но както казах в един от предишните си постове, личните впечатления не могат да служат като доказателство. При това положение предлагам всеки да си остане при своето мнение и да не ги вадим на показ, докато не се появи ново съществено доказателство в едната или другата посока.
Колега, това което ти твърдеше в първия си пост (че динамиката на музиката в Тубата била намалена с 10 - 12dB) ми се видя съмнително, затова реших да го проверя. Оказа се че не е така и това ясно се вижда при сравнението на MP3-ката която свалих вчера с двата файла които ти постна в
Отговор 11. Тук не става дума за мнения, а нещо което веднага може да се провери. Аз това и направих и показах че няма разлика в динамиката между твоя файл наречен "Led Zeppelin - old.wav" и MP3-ката от клипчето от YouTube което дадох в
Отговор 14 на предната страница.
Намалената динамика се наблюдава единствено в твоя файл наречен "Led Zeppelin - now.wav". Това всеки може сам да го провери, като свали твоите файлове и моята MP3-ка.
Ако трябва да спекулирам, мисля че най-вероятно си се натъкнал на клипче с ниско ниво, или самата програма която си използвал да извадиш аудиото го е намалила.