| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Усилвател и клас Д  (Прочетена 286 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ангел Симеонов

• Квантов генератор
  • Публикации: 821
  • Населено място: Русе
Усилвател и клас Д
« -: 10 Януари, 2025, 19:14:35 »
Ясно ми е,че усилвател клас Д е една голяма подигравка със звука.Но в някои случаи може да се направи компромис..Имам един пулт Белинджер който е бил с усилвател 2Х 400 клас Д с импулсно захранване.Захранването стои усилвател го няма.Има много китове усилвател и клас Д.Препоръчайте има ли такива към 400 вата или повече/ помалко на приемлива цена но нещо изпитано и проверено! Не за домашно озвучаване.Предварително благодаря.

Неактивен lz2xl

• Глобален модератор
  • Адронен колайдер
  • Публикации: 3568
  • Населено място: Варна
Re: Усилвател и клас Д
« Отговор #2 -: 10 Януари, 2025, 20:03:08 »
Белинджер и една голяма подигравка със звука.това звучи малко неправилно.Има усилватели и усилватели,даже да са в клас D.Поне някаква информация за захранването.поне какви напрежения дава.

Активен Ивайло

• Квантов електрон
  • Публикации: 152
  • Населено място: Троян
« Отговор #3 -: 11 Януари, 2025, 17:00:46 »
Преди години имах няколко пулта на беринджер , и им бях фен , но чух Ямаха и всичко останало приключи ! Беринджерите по закон са с много "шумящи" пред усилватели та ако му забиеш и импулсно стъпало в една кутия става такава попара че от звука не остава нищо ! Съвета ми е щом искаш да го възстановиш виж какви са напреженията и токовете на захранването и забоди нещо аналогово АВ ако има й място де! В алито има хубави китове по 200w реални !

Неактивен mbg

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 86
« Отговор #4 -: 12 Януари, 2025, 01:08:57 »
Не си струва занимавката да се преправя каквото и да е, за АБ ще трябва и охлаждане, което не е предвидено и накрая дявол на магаре. В алито продават готови клас Д модули, които биха вършили работа, само гледай да не са със спестена индуктивност и кондензатор в изхода. Беринджър като цяло е най-ширпотребната марка в аудиото, доста от моделите им са "копие" на някоя от големите марки, ама копирането е стигнало до там, че кутиите да изглеждат еднакво. Вътре вместо отделни захранвания и филтрации, където се налага, слагат общо за целия пулт, слагат от най-евтините ОУ-та - 4558 и тн и тн. По-зле от Беринджър може да бъде само някой китайски компонент с незнайно име.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |