| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Инпеданс на тонколона  (Прочетена 816 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1390
  • Населено място: София
Re: Инпеданс на тонколона
« Отговор #15 -: 03 Януари, 2025, 14:02:31 »
Универсални филтри НЯМА !

Ще е хубаво усилвателя да е по скъпичък пък и колоните и те да  са скъпи ! За да има какво да ремонтират колегите .              Но ти си пускай и бичи до край , щом са казали че са универсални само газ до дупка !

А тези които са реализирани с превключвател, така че да могат да се конфигурират за 4 или 8 ома и тях ли ги няма?  :D

Пример: https://prvaudio.com/products/3df500-3500/

Неактивен nickolaycho

• Квантов електрон
  • Публикации: 126
  • Населено място: село Владая
« Отговор #16 -: 03 Януари, 2025, 14:10:32 »
В българския език има турска дума - ТЕПИГЬОЗЛЪК, други коментари и съвети са излишни!
Реставрирани и налични: Мелодия2,Мелодия10,Мелодия 14-стерео-2 бр,Мелодия11,Хармония1,Хармония 20,Мелодия20,Симфония,Рапсодия,Пионер-2 бр,Акорд102 - 3 бр,Октава,Латвия,Ригонда102,ВЕФ-радио-2 бр, Сакта,Люкс2,Еделвайс,Концертино,Чайка,Эстония3,Миния2,

Неактивен Ивайло

• Квантов електрон
  • Публикации: 151
  • Населено място: Троян
« Отговор #17 -: 03 Януари, 2025, 14:16:41 »
Убеди ме , съгласен с теб ! Този Попянев нищо не разбира . Слагай каквото има и яко джаз и копчето до край на дясно !!!

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #18 -: 03 Януари, 2025, 14:20:09 »
В българския език има турска дума - ТЕПИГЬОЗЛЪК, други коментари и съвети са излишни!

Аз единствено давам примери опровергаващи неверни твърдения. Tи си този, който използва лични нападки. За кой се отнася този термин, оставям на колегите да решат.

Убеди ме , съгласен с теб ! Този Попянев нищо не разбира . Слагай каквото има и яко джаз и копчето до край на дясно !!!

Никъде не съм твърдял подобно нещо. Също никъде не съм писал какъв филтър трябва да се сложи, само предположения какво би могло вече да е сложено.
« Последна редакция: 03 Януари, 2025, 14:39:04 от CVT »

Неактивен NKK

• Квантов електрон
  • Публикации: 300
  • Населено място: Пловдив
    • eshop-bg
« Отговор #19 -: 03 Януари, 2025, 17:50:17 »
Явно дългите коледно-новогодишни празници не се отразяват много добре на менталното здраве на някои колеги. Цели две страници писания и по-голямата част от тях демонстрации на бабаитлък зад клавиатурата (да използвам и аз някоя думичка на чист български език)  ??? А да Ви направи впечатление думичката иНпеданс в заглавието на темата? То вярно не сме литературен форум, но ......

Май темата се е запътила смело към кошчето ;)
« Последна редакция: 03 Януари, 2025, 17:57:10 от NKK »

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #20 -: 03 Януари, 2025, 18:22:25 »
...
А да Ви направи впечатление думичката иНпеданс в заглавието на темата? То вярно не сме литературен форум, но ......
...

Ние турските не можем да удурдисаме, ти тръгна на ингилизките да намираш кусур!   :D

Неактивен Radio208

• Квантов генератор
  • Публикации: 511
  • Населено място: ЮБГ
« Отговор #21 -: 04 Януари, 2025, 10:16:14 »
Закупих изгодно от битака немски тонколони 60 вата НА 4 ОМА.Нч говорителите имат проблем.Ако само закупя подобни без да променям нищо по схемата но новите говорители да са 8 има ще стане ли колоната 8 има?Извинявам се за въпроса. Трябват ми да са 8 има за усилвател изграден с stk.
Монтираш новите говорители и ако не ти хареса това ,което чуваш, променяш филтрите в съответствие с  данните за високоговорителите в тонколоните.
Приятно слушане и ЧНГ на всички !  :drinks:
« Последна редакция: 04 Януари, 2025, 10:29:03 от Radio208 »

Неактивен ikarlo

• Квантов електрон
  • Публикации: 284
« Отговор #22 -: 04 Януари, 2025, 10:46:09 »
Импедансът на ВГ в озвучителните тела може да бъде различен за НЧ, СЧ и ВЧ и това зависи от тяхната чувтвителност. Често СЧ/ВГ имат по-висока чувствителност от НЧ ВГ и тогава може да се комбинира 4 ома НЧ с 8 ома  СЧ/ВЧ. Всичко това се отразява при изчислението на филтрите. Ако в такова тяло се сменят НЧ ВГ от 4 на 8 ома ще се промени изцяло звуковата картина. НЧ ще "изчезнат" а средните честоти ще се подчертаят.
"На вкус и на цвет товарищей нет! казало кучето и си облизало..." :D

Неактивен nickolaycho

• Квантов електрон
« Отговор #23 -: 04 Януари, 2025, 11:14:13 »
Дано КОЛАЙДЕРА прочете и това, но се съмнявам че ще го разбере! То не е важно само да събереш много радио-лампи....
Реставрирани и налични: Мелодия2,Мелодия10,Мелодия 14-стерео-2 бр,Мелодия11,Хармония1,Хармония 20,Мелодия20,Симфония,Рапсодия,Пионер-2 бр,Акорд102 - 3 бр,Октава,Латвия,Ригонда102,ВЕФ-радио-2 бр, Сакта,Люкс2,Еделвайс,Концертино,Чайка,Эстония3,Миния2,

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #24 -: 04 Януари, 2025, 11:45:39 »
Дано КОЛАЙДЕРА прочете и това, но се съмнявам че ще го разбере! То не е важно само да събереш много радио-лампи....

Май много не ти понася когато някой ти покаже че не си прав, даже и да е нещо толкова тривиално!  :D

Неактивен nickolaycho

• Квантов електрон
« Отговор #25 -: 04 Януари, 2025, 11:58:45 »
Кой прав, кой крив - за прочелите в темата мнения е ясно! Но непознати хора е прието да разговарят учтиво на ВИЕ, но всичко е въпрос на първите 7 години и когато аз съм се занимавал с тривиални теми по електроакустика, Вие сте били все още блясък в очите на баща си! Ще се въздържа да употребявам и други турцизми, подходящи за вашата особа, с уважение.....

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #26 -: 04 Януари, 2025, 12:10:57 »
Кой прав, кой крив - за прочелите в темата мнения е ясно! Но непознати хора е прието да разговарят учтиво на ВИЕ, но всичко е въпрос на първите 7 години и когато аз съм се занимавал с тривиални теми по електроакустика, Вие сте били все още блясък в очите на баща си! Ще се въздържа да употребявам и други турцизми, подходящи за вашата особа, с уважение.....

Няма нищо учтиво в тона ти от самото начало, колкото и да говориш на ВИЕ.  :D

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1570
  • Населено място: Варна
« Отговор #27 -: 04 Януари, 2025, 12:44:21 »
Момчета млади, Честита Нова Година!
Много лична стана тази тема за някои от вас, Няма смисъл от подобен тон!
И аз  мисля че няма да има голям проблем, ако вместо 4 омовите говорители се сложат 8 ома. В края на краищата става дума за усилвател с STK, което не е върховно качество, пък има и тонкоректори, като не ти харесва звука.
Пожелавам на всички щастлива и успешна нова година!

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |