Преди няколко години ме викаха да погледна една пералня Беко, че майсторите отказвали да ходят. Нали е приятел, обеща да почерпи. Отивам, отваряме я - пластмасови барабани, мотора и управлението изнесени най-отдолу под барабана и с жила врътките горе. Пералнята протича, изпикава се върху платката и мотора и пералнята е Чао - веднага му казах защо майсторите не искат да я гледат... Така и така беше отворена, свалих баласта да не тежи и след почерпката му помогнах да я занесе до кофата
А на Миеле истинските перални са тези индустриалните, за домашните имам силно съмнение, че някой друг им ги прави.
Иначе и аз така съм събирал мотори преди време, всички преди 4-5 години отидоха на боклука, все още не съм се сетил за какво може да се ползват, не са ми и потрябвали, нито някой приятел е питал. За шмиргел са много високооборотни, а на ниските обороти нямат достатъчно мощност, а и къде по-лесно е без да губя ден-два работа да дам 60-70лв за китайски шмиргел, който си има поставка, държачи, предпазители захвата му е направен...