| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Питаме за двигател от пералня ВЕКО  (Прочетена 802 пъти)

0 Потреб. и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1391
  • Населено място: София
Re: Питаме за двигател от пералня ВЕКО
« Отговор #15 -: 12 Декември, 2024, 15:05:13 »
...
Защо на Miele не са такива?
На турците силата им е в халвата и баклавата, там са най добри. :D

По тази логика излиза че на немците пък силата е в шницелите. За пример ето какво стана с моята Миеле пералня+сушилня само 4 години след като броих няколко хилядарки за нея: https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=16390.0

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 163
  • Населено място: Sofia
« Отговор #16 -: 12 Декември, 2024, 20:50:45 »
помпата не беше изпомпила хубаво и беше пълен мотора и с вода.
Помпата няма връзка с мотора и ако не си отстранил теча навреме, вероятно е дал фира.
Може да го тестваш с някакво захранване, например с 19 волта за лаптоп, акумулатор или каквото имаш под ръка.
Цитат
https://www.youtube.com/watch?v=exLdaBkDCCw
Или с променливо напрежение през 100 вата лампа по схемата на Дидов.
По консумацията и по оборотите ще се ориентираш дали е оцелял или е за гюма.
Последната проба (за волтова дъга) е директно с 220 волта, ако прецениш след другите проби, че е оцелял.

Неактивен mbg

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 86
« Отговор #17 -: 12 Декември, 2024, 22:56:24 »
Преди няколко години ме викаха да погледна една пералня Беко, че майсторите отказвали да ходят. Нали е приятел, обеща да почерпи. Отивам, отваряме я - пластмасови барабани, мотора и управлението изнесени най-отдолу под барабана и с жила врътките горе. Пералнята протича, изпикава се върху платката и мотора и пералнята е Чао - веднага му казах защо майсторите не искат да я гледат... Така и така беше отворена, свалих баласта да не тежи и след почерпката му помогнах да я занесе до кофата :D
А на Миеле истинските перални са тези индустриалните, за домашните имам силно съмнение, че някой друг им ги прави.

Иначе и аз така съм събирал мотори преди време, всички преди 4-5 години отидоха на боклука, все още не съм се сетил за какво може да се ползват, не са ми и потрябвали, нито някой приятел е питал. За шмиргел са много високооборотни, а на ниските обороти нямат достатъчно мощност, а и къде по-лесно е без да губя ден-два работа да дам 60-70лв за китайски шмиргел, който си има поставка, държачи, предпазители захвата му е направен...

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: България
« Отговор #18 -: 12 Декември, 2024, 23:03:50 »
BEKO е най-евтинта пералния на пазара на достъпни цени и по принцип не иска много поддръжка не е капризна и работи безотказно. Дават и до 7 години гаранция. Случи ми се на седмата година да боядисам ръждивото тук таме обаче не съобразих че докато чистя ръждата ще попадне в колектора и четките и мотора заедно с контролера замина. Сервиза смени мотора заедно с платката безплатно и до ден днешен си работи.
Няма какво да се ремонтира от квалифицирани техници по тези перални и други битови уреди климатици било хладилници. Примерно ако в пералнията изгори нещо по електрониката сменя се заедно управлението и мотора. Колектора изхаби ли се дори и нова платка да се сложи вероятността да изпуши пак е голяма. Тези колекторни мотори са отживелица слагат се безшумни безколекторни вече .
И за съжаление мого учени хора не са нужни. Сервизите могат да сменят само готови блокове и възли без да се работи конкретно с поялник и не е нужно техника да има много познания.
Що се отнася до частите /и резервните части/ всичко се внася от вън /Китай/ по номер от каталога. Не вярвам нещо да се произвежда в завода.Там само се сглобява.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 952
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #19 -: 13 Декември, 2024, 06:18:03 »
Споровете са излишни, ремонт в Германия няма как да е евтин. Аз също съм правил перални и имам понятие кога е за боклука. Мотора на помпата беше пълен с вода-ротора който е един магнит. Не че не може да се поправи. Сменят се гумените рингове ама от къде и на каква цена!И мотор се сменя в случая около 150 евра. Цялата я купих за 199 евра. И да точно на 7 години е и здаде багажа. Барабана и си беше читав поне от към теч, и да пластмасов беше. Лагера беше здрав. Ами значи и аз да го засилвам към кофата и да не си играя. То не че на мене ми трябва за нещо. Няма как да му взема жицата да си навивам бобинки за радиото хе хе. От любопитство искам да го видя как ще завърти нищо друго не очаквам. Мога да си взема датчика на хол ма де ще си го вра.  :D
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Активен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 439
  • Населено място: България
« Отговор #20 -: 13 Декември, 2024, 11:12:27 »
Помпата за източване на водата не се поврежда лесно. Магнита ротор си е по принцип във водна среда а бобината е извън корпуса. Така е проектирана и е нормално да е пълна с вода. https://elektri4ko.com/2024/02/18/%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B8-%D0%BD%D0%B0/
Прекъсва обикновено бобината или по точно има термичен предпазител в бобината който прекъсва и е лесно да се сложи мостче. Дава ти определен код за повреда на дисплея.
Така е много поевтиняха и пазара се наводни с перални втора и трета употреба. Донякъде се дължи на факта че се прибират старите срещу покупка на нова и се рециклира метала и пластмасата.
Между другото имам спомен как повредих навремето работеща пералния от некомпетентност. Реших да сменям помпата като обърна цялата пералния с главата надолу за да не си играя да отвинтвам винтове. И като резултат водата от маркучите е попаднала в платката на управлението. При включване след ремонта съответно платката се овъгли и трябваше да купувам нова пералния. :)
« Последна редакция: 13 Декември, 2024, 11:24:16 от lz2lx »

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |