Обмислям да правя активно PFC + Half Bridge конвертор,защото по този начин цялото захранване ще работи в много облекчен режим и количеството отделена топлина в кутията на устройството ще доста малко.
По сметки като гледам мога да мина и без радиатори на ключовите елементи.
При другите типове конвертери не е така.Имат повече загуби и стрес върху елементите.
Какво мислите за това?
Мисля че ни гъбаркаш
Или нямаш представа какво искаш да правиш. Това мисля!
Дай ми конкретни сметки от където става ясно че може полумост без радиатори, а правоходов двутранзисторен не може.
Освен това,никак не се връзва идеята за липса на радиатори, с намерението да се създаде изключително надеждно захранване. И в крайна сметка, за да не се доближаваш до границите на безопасна работа на елементите, просто избираш ПОДХОДЯЩИ елементи за конкретното приложение. Ама това вече го писах.
ПП за пореден път...или флайбек с ТОП250, или ИР2153 без никакви опити за обратна връзка, защото не е предназначена за такъв тип работа. Надеждно и просто като чук без дръжка. Само трябва добро изпълнение...ама то за всеки тип важи
Активен коректор + полумост, дали ще бъде с по ниски загуби от полумост без активен коректор на фактора мощност?
И ако да защо, и ако не пак защо. Обаче с математиката...не само писане
И още един жокер - ниски загуби имаме при резонансните преобразуватели, съчетани със синхронен изправител на изхода. Помисли и в тази посока. Ще потърся един образ украински ...в тубата. Имаше страхотни изпълнения на тази тема. Не че си струва труда...
Намерих го - ето един от многото му проекти. Ако имаш интерес, виж му и другите неща.Има доста добри познания и резултати.