| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с връзката на китайски Wifi домофон  (Прочетена 210 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен barlog

• Квантов електрон
  • Публикации: 122
  • Населено място: гр. Куклен
Привет Колеги !
 Домофона е чисто ноv от Алиекспрес, работи, има връзка /кабел/  м/у външния и вътрешния модул. Открива WiFi  мрежи и се свързва с тях но винаги до знака за WiFi седи удивителна. Приложението на телефона Tuya  не го намира. Рутера му дава IP /ZHI-YUAN на снимката/  и толкова. Пробвано с три различни рутера. Всички устройства вкъщи работят с тези рутери /TP-link 8/  без проблеми.  Помагайте с идеи и опит. Благодаря !
  Линк към тая гад : https://www.aliexpress.com/item/1005006206579694.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.22.2c621802jHSy1n
« Последна редакция: 25 Ноември, 2024, 21:17:10 от barlog »

Неактивен iss

• Квантов електрон
  • Публикации: 207
  • Населено място: SF
Re: Проблем с връзката на китайски Wifi домофон
« Отговор #1 -: 25 Ноември, 2024, 21:19:27 »
Какъв резултат дава командата (изпълнена от ПЦ в същата мрежа):
ping 192.168.0.277
На едната картинка IP-то за ZHI-YUAN е 192.168.0.277, а на другата Penko 192.168.1.111 - това какво е?
Каквва е маската на рутера (255.255.255.0) или друга?
Огледай настройките на рутера за вида на автентикация и дали няма забранени портове и протоколи,
който ползва устройството. В упътването пише ли какво означава WiFi с удивителна?
« Последна редакция: 25 Ноември, 2024, 21:24:47 от iss »

Неактивен barlog

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 25 Ноември, 2024, 21:50:43 »
снимките са от шръзки към различни рутери, затова IP са различни. А за настройките на рутера...... не съм специалист но никой нищо не е забранявал, днес ми дойде устройството и се мъча с него.  Да 255........   е.   Какво е вид на автентикация ??? :)

Неактивен plant

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 69
  • Населено място: с.Житен близо до София
« Отговор #3 -: 25 Ноември, 2024, 22:38:16 »
Имаш ли парола на рутера, ако нямаш може да иска парола да се свърже, аз наскоро си взех умна прахосмукачка та трябваше да слагам още един рутер с парола специално за нея. Ако имаш парола трябва някъде да си я въвел иначе няма как да имаш връзка.

Неактивен barlog

• Квантов електрон
Имаш ли парола на рутера, ако нямаш може да иска парола да се свърже, аз наскоро си взех умна прахосмукачка та трябваше да слагам още един рутер с парола специално за нея. Ако имаш парола трябва някъде да си я въвел иначе няма как да имаш връзка.

Естествено че е въведена !!! Според мен се свързва но не както трябва. Пробвах и с рутери на съседите, все същото е !

Неактивен hris

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 86
  • Населено място: Варна
Когато нищо не помага, време е да прочетеш инструкцията!

Неактивен barlog

• Квантов електрон
Чел съм я, доста е семпла, има я в линка който съм дал

Неактивен barlog

• Квантов електрон
Какъв резултат дава командата (изпълнена от ПЦ в същата мрежа):
ping 192.168.0.277
От РС destination host unreachable .

От диагностичните функции от софтуера на рутера :
PING 192.168.0.227 (192.168.0.227): 64 data bytes

Reply from 192.168.0.227: bytes=64 ttl=64 seq=1 time=106.568 ms

Reply from 192.168.0.227: bytes=64 ttl=64 seq=2 time=2.470 ms

Reply from 192.168.0.227: bytes=64 ttl=64 seq=3 time=2.603 ms

Reply from 192.168.0.227: bytes=64 ttl=64 seq=4 time=2.740 ms

--- Ping Statistic "192.168.0.227" ---

Packets: Sent=4, Received=4, Lost=0 (0.00% loss)

Round-trip min/avg/max = 2.470/28.595/106.568 ms

ping is stopped.

Инструкцията е много семпла както и самите настройки на устройството. Има я в линка който съм дал по горе.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
А какъв е всъщност проблема? Не се свързва с камерата ли и не показва нейното изображение или.... Това устройство е направено да си говори с камерата, а не с твоя рутер. Връзката между двете неща трябва да е пряка. Ако искаш да гледаш камерата от нещо друго а не от неговата кутийка това е вече друга бира. Пише че работи с андроид и иос телефони. Това добре, но там мисля трябва директно да свържеш устройството с телефона от настройките му за споделяне. Телефона има код който се въвежда за да се свърже. По някога става на въпрос и за блутут връзка пък пише уайфай. Не виждам каква е ролята на рутера ти в това устройство. Може да греша но споделям мислите си.
« Последна редакция: Вчера в 14:42:18 от shri »
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен barlog

• Квантов електрон
А какъв е всъщност проблема? Не се свързва с камерата ли и не показва нейното изображение или.... Това устройство е направено да си говори с камерата, а не с твоя рутер. Връзката между двете неща трябва да е пряка. Ако искаш да гледаш камерата от нещо друго а не от неговата кутийка това е вече друга бира. Пише че работи с андроид и иос телефони. Това добре, но там мисля трябва директно да свържеш устройството с телефона от настройките му за споделяне. Телефона има код който се въвежда за да се свърже. По някога става на въпрос и за блутут връзка пък пише уайфай. Не виждам каква е ролята на рутера ти в това устройство. Може да греша но споделям мислите си.

Устройството трябва да работи с прилижението Tuya, да може като ти звънят на вратата да ти звъни и телефона независимо къде си, да говориш през тел и т.н
 Камера и дисплей се връзват с кабел, работят ОК. Но приложението не намира устройството а то пък няма функция за споделяне в менютата. Според мен устройството се връзва с  WiFi мрежата но не и с интернет, затова има удивителна до знака за WiFi / както е на РС и на телефоните/   Вкъщи имам 2 рутера и поне 20 устройства различен тип които работят с тях

Неактивен mitju

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 14
  • Населено място: София
Протоколите, които Tuya ползват са малко специфични и минават през техния облак. Имате ли други съвместими устройства, които работят с приложението? Самото приложение - Tuya ли ползвате или европейския вариант Smart Life? Възможно е причината да не е в мрежовата връзка. Удивителната, обаче, предизвиква въпроса дали има ограничение на изходящия трафик през рутера - порт 8883?

Неактивен barlog

• Квантов електрон
Протоколите, които Tuya ползват са малко специфични и минават през техния облак. Имате ли други съвместими устройства, които работят с приложението? Самото приложение - Tuya ли ползвате или европейския вариант Smart Life? Възможно е причината да не е в мрежовата връзка. Удивителната, обаче, предизвиква въпроса дали има ограничение на изходящия трафик през рутера - порт 8883?

Не, не ползвам други на Туя. Имам на Хиквижън,  Евелинк, Айробот, Бош, Митсубиши.... всичко е ОК. Пробвах и двете приложения, все тая.
Не съм толкова навътре с портовете  рутерите за съжаление.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
7 Отговора
3946 Прегледи
Последна публикация 19 Септември, 2014, 23:02:41
от Pichaga933
17 Отговора
5064 Прегледи
Последна публикация 28 Май, 2019, 13:42:40
от DigitAll
12 Отговора
2125 Прегледи
Последна публикация 01 Юни, 2020, 20:38:06
от Vaklin

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |