| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Младежко техническо творчество 2024 (МТТ) - Горна Оряховица  (Прочетена 516 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Борис Борисов

• Модератор
  • Квантов електрон
  • Публикации: 448
  • Населено място: гр.Бяла, обл.Русе / София
  • Борис Борисов
Предполагам много от вас знаят за изложението, но все реших да напомня. Тази година то ще се проведе на 14. И 15. Ноември в Горна Оряховица. Пълната програма е качена във фейсбук страницата на събитието. Аз ще участвам като покажа малка част интересни, български уреди, а от организаторите разбрах че ще има и още един колега с “ретро” експозиция. Нека, който има свободно време и е в региона да се отбие, не само заради сандъците, но и заради ученическите проекти! :drinks:

Неактивен ahedproductions

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1987
  • Населено място: София
  • LZ1SWE
Толкова много бих желал да го посетя, но така организирано е само за безработни! 14/15 са четвъртък и петък! С удоволствие бих бил пътя от София за подобно събитие, но два дена отпуска да изгоря от и без това оскъден брой дни ми е непосилно! Защо са го направили така..  :nea: ???
Лаборатория по електроника и радиотехника "Етер"

Неактивен dragan

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1214
  • Населено място: Пловдив
Уважаеми колеги
19 ноември е патронен празник на електротехникума ТЕТ"М.В.Ломоносов " гр.Горна Оряховица,който съм завършил през 1974г. със специалност "Ел.мрежи и централи".Вероятно мероприятието е свързано с дейността на професионалната гимназия по електротехника.
Спонсор на гимназията е фирма "Елимекс",за което поздравявам нейния управител.
До скоро на фасадата на електротехникума стояха металните надписи
"Техникум по електротехника М.В.Ломоносов".
Тази година имахме среща 50 г. от завършването на випуска.Вече ги нямаше металните надписи!?
Вероятно управата на електротехникума са се борили за тяхното запазване,но уви не са успели!
Сега се води "Професионална гимназия по електротехника".-
Поздрави и за колегата Любо Божков ,който е от същия випуск -специалност "Автоматизация на производството"

« Последна редакция: 11 Ноември, 2024, 21:00:26 от dragan »

Неактивен hris

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 86
  • Населено място: Варна
Моля, който ще ходи, да качи тук снимки, ако може и представяне, а ако има и видео с участниците още по-добре.
« Последна редакция: 11 Ноември, 2024, 22:18:22 от hris »

Неактивен morski

• Квантов електрон
  • Публикации: 100
  • Населено място: Варна
Браво на теб Драгане и на колегата Божков за това което сте направили, сътворили и продължавате да правите. Сигурно не много от четящите тези редове ще разберат за какво ви бравосвам, но точно същата е и участа на ТЕТ Г.С.Раковски в Ст. Загора които съм завършил малко по рано от Вас през 1970 в почти същата специалност Ел. транспорт, готвиха ни да караме електричките на Марица Изток и тъй като беше нова специалност и още нямаше изготвена програма учехме всичко което беше по другите специалности, от ел. централи и въртящи магнитни полета до видовете електронни лампи и ел. спирачки.Та пълен напред и ми пълнете сърцето и душата,за да чувствам все още че има надежда за бъдещето.
Това че Вие сте едни от най сърцатите членове на форума говори повече от всичко друго.
В заключение още веднъж, пълен напред, и така дръж, това вече ми идва от вътре като морска терминология след 40 години на море.
Още веднъж БРАВО.

Неактивен Грет

• Квантов електрон
  • Публикации: 217
...Сигурно не много от четящите тези редове ще разберат за какво ви бравосвам, но точно същата е и участа на ТЕТ Г.С.Раковски в Ст. Загора които съм завършил малко по рано от Вас през 1970 в почти същата специалност Ел. транспорт, готвиха ни да караме електричките на Марица Изток...
Съзнавам, че това е встрани от темата, но при споменаването на "Електрото" в Стара Загора и електричките на "Марица Изток", не мога да се стърпя и подобно на колегата морски ще отправя поздрав от ТМАОР "инж. Иван Бънзаров" гр. Раднево. Подобно на споменатите по-горе училища, техникумът го няма, няма я тополата на входа, няма я кутията за електронния часовник на покрива, няма го физкултурния салон, няма ги работилниците, няма го стрелбището и може би най-важното, няма ги хората, които вдъхваха живот на това място. Има само един разперен бетонен светия, който безмълвно гледа на участта, която е надвиснала над енергийния комплекс... 

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |