| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Проблем с дистанционното на ТВ LG  (Прочетена 476 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
  • Публикации: 152
  • Населено място: Хасково
Проблем с дистанционното на ТВ LG
« -: 07 Ноември, 2024, 16:06:21 »
Здраве на всички! Имам проблем с  дистанционното на смарт ТВ LG 42 LA 691S-ZA. Нови батерии, проблема е в бутона за вкл/изкл , действа от около 2 метра, всички останали бутони нямат грешка, действат нормално.
     Питането ми е следното:
     Някой занимавал ли се е с точно такова дистанционно? Интересува ме как се отваря и дали си заслужава отварянето? Явно сигнала на бутона е много отслабнал и дали това се дължи на замърсения му  контакт или друга причина. Не искам да го отварям преди да се запозная с причината. Давам снимка.
     Започвам да търся такова дистанционно или заместителя му.
     Благодаря предварително на отзовалите се за съвети.
Който може, го може.

Неактивен kolev

• Квантов електрон
  • Публикации: 308
Re: Проблем с дистанционното на ТВ LG
« Отговор #1 -: 07 Ноември, 2024, 16:11:24 »
Здравей, аз имах подобен проблем с подобно дистанционно на LG. При мен при усилване на звука се изключваше телевизора. Оправих го като го отворих, почистих, презапоих всичко, включително и чипа и вече повече от година не съм имал проблем с дистанционното, но имах с телевизора. Успех!

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
« Отговор #2 -: 07 Ноември, 2024, 16:19:31 »
Все още не искам да го отварям защото може би да се счупят някои копчета. Искам да науча причината и тогава  да го отварям.
Чакам и други мнения.
Който може, го може.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1354
  • Населено място: София
« Отговор #3 -: 07 Ноември, 2024, 16:53:31 »
Копчетата няма да се чупят при отваряне. Единствено може да се счупят някои от пластмасовите "уши" които го държат затворено, ако пластмасата е остаряла. Ето клипче как се отваря - малко по-различен модел, но чалъма е същия:

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
« Отговор #4 -: 07 Ноември, 2024, 17:26:14 »
Копчетата няма да се чупят при отваряне. Единствено може да се счупят някои от пластмасовите "уши" които го държат затворено, ако пластмасата е остаряла. Ето клипче как се отваря - малко по-различен модел, но чалъма е същия:

Благодаря много за клипчето CVT, пластмасовите "уши" имах предид да се счупят.
Ще пиша за резултата.
Който може, го може.

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
« Отговор #5 -: 07 Ноември, 2024, 20:44:16 »
Ако работиш в студено помещение има такава вероятност. Топлиш със сешоар до 40 градуса корпуса. От замръсявне ще да е. Не се чисти със спирт. Спирта разваля контактите по бутоните най вече. Вода и препарат.

Неактивен vladimirstanoev

• Квантов електрон
  • Публикации: 158
  • Населено място: Sofia
« Отговор #6 -: 08 Ноември, 2024, 16:47:18 »
проблема е в бутона за вкл/изкл , действа от около 2 метра, всички останали бутони нямат грешка
Разстоянието не зависи от бутона, защото веригата по която излъчва дистанционното е обща за всички бутони.
Бутона има смисъл да го чистиш, ако изобщо не работи или ако трябва да го натискаш по-силно за да работи.
Дистистанционното излъчва едновременно IR и RF честоти и ако проблема е от RF, трудно ще откриеш повредата.
Първо виж IR-излъчването през камерата на телефона, за да сравниш как излъчват работещите и неработещия бутон?
След това от Google Play на телефона може да инсталираш едно произволно дист. на LG, за да провериш дали проблема с вкл./изкл. е от дист. или от телевизора? 

Неактивен mirkata

• Квантов електрон
« Отговор #7 -: 08 Ноември, 2024, 18:42:04 »
     Благодаря на всички дали съвети и помогнали за проблема ми.
     Престраших се и днес отворих дистанционното. Видя ми се сложничко, но продължих смело напред. Почти бях сигурен, че е от замърсяването на бутона, така и излезе. Внимателно го разчарковах, без да му кормя всички карантии.  Внимателно отделих платката от бутона и с клечка за уши, намокрена с вода 2-3 пъти почистих двете гумички горе и долу. Оставих го така един  час и след това го сглобих. Да се похваля, нямаше нито една закопчалка счупена.
     Резултата е поразителен, всичко си работеше както преди.
Въпреки това очаквайки изненади предвидливо си поръчах от алиекспрес едно дистанционно заместител, ей така да съм спокоен.
     Това е общо взето. От бързане и припряност да видя резултата, хич не ми мина през ума да направя снимки. Но всеки който се е занимавал с дистанционни няма да се затрудни да го отвори при нужда.
Който може, го може.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |