| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: LORENZ KL4A21  (Прочетена 214 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен lager

• Квантов генератор
  • Публикации: 928
  • Населено място: село Обидим, обл Благоевград, общ. Банско
LORENZ KL4A21
« -: 01 Ноември, 2024, 20:27:30 »
Преносима УКВ радиостанция произвеждана през 50те години в Германия.Интересна е със това че е лампова-22лампи Д серия и според писанията в радиомузея и на други места лампите са правени в два завода на Телефункен само за нея.Всъщност са модификации на 90 д серия. Много спретната и стабилна като външност с недодялана горна част където е дръжката за носене, изглежда като метална туба за бензин. Дръжката затруднява боравенето с превключвателите но това е подробност, отвътре е изключително добре подредена. Търся някаква станция от този тип-и тук съм пуснал търсене заради Р352. На табелка има написани обхвати от45 до 46 Мхц през 200 Кхц.За съжаление кварцовете и са извадени. Друг проблем е този че има само една налична документация в радиомузея и тя не е пълна. Липсва частта с описание стойностите на елементите.Кварцовете са много- повече от 12 и трябва да са точни до Кхц. Всъщност на мен ми е нужен комплект само за един канал-примерно 45.2Мхц. Не ми стана много ясно защо е описана като УКВ станция за обхват 172Мхц. Кварцовете са сменяеми, но дали може само със смяна на кварцове да се мени обхват от 45 до 200 Мхц без донастройки на бобини и кондензатори?

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
6 Отговора
5811 Прегледи
Последна публикация 31 Март, 2019, 18:17:47
от lampamp
1 Отговора
2317 Прегледи
Последна публикация 06 Октомври, 2021, 20:16:58
от Валери
17 Отговора
4402 Прегледи
Последна публикация 13 Март, 2024, 21:48:42
от Кристина Захариева

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |