| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: HY18cv8s програмиране  (Прочетена 2536 пъти)

0 Потреб. и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
  • Публикации: 588
  • Населено място: град Добрич
HY18cv8s програмиране
« -: 04 Октомври, 2024, 18:30:38 »
Здравейте, никъде не намирам как и с какво мога да програмирам такъв чип? имам изтеглен файл, но нямам програматор с който за го запиша.Имам и още един заместител, Даже не мога да разбера дали са за еднократно записване и дали за многократно като GAL-овете?

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
Re: HY18cv8s програмиране
« Отговор #1 -: 04 Октомври, 2024, 18:37:23 »
Имам две еднакви платки с игра,но на едната и е изгорял този чип.Така ми е дадена без този чип,празен цокъл.След като монтирах чипа от моята,работещата и другата стартира и тръгна!Така,че трябва някак си да програмирам такъв чип.Изнамерих и файла който трябва да е в него.
Мисля,че не е -pal нито gal.
Имам програматор tl866 plus, но той не ги поддържа.Дават го PEEL?

Неактивен mvnaudio

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 75
  • Населено място: гр.София
« Отговор #2 -: 04 Октомври, 2024, 19:10:23 »
Имаш ли празни.С Beeprog може.
Мога да ти ги запиша но ще ти излязат златни, освен ако не ползваме Български пощи, като писмо.
За записа не искам пари.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 935
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #3 -: 04 Октомври, 2024, 21:48:34 »
Даташита на педеефка.
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен imagination

• Квантов електрон
  • Публикации: 132
  • Населено място: Варна
« Отговор #4 -: 05 Октомври, 2024, 00:11:07 »
Аз бих пробвал този този jed да го запиша директно на ATF16v8 или GAL16v8.
Ако може да се вярва на jedutil, в даденият файл има относително проста логика. Според даташийта на 18CV8 и ако правилно гледаm в този късен час са съвместим поне по пинове. Разликата, която виждам, е че в 18CV8 има  "Asynchronous clear" и "synchronous preset" на "макроклетката" (изходният тригр), докато в GAL-овете няма. Но в даденият частен случай, те не се използват. Както казах ако мога да се доверя на jedutil.

https://cdn.badcaps-static.com/pdfs/10371fa41c8b39ba5a7eab064a84b3e0.pdf

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #5 -: 05 Октомври, 2024, 02:30:32 »
Това е първото което пробвах ,записах файла на gal16v8 ,но не тръгва!Може и файла който съм изтеглил за играта да не е хубав,но не ми се вярва!
Имам 18v8 вадени от друга платка донор-изтриват се като гал16v8,но при запис дава грешка.Явно има разлика.Или са еднократно записваеми?Но щом позволява на програматора ерейс,да се изтрие???

Неактивен imagination

• Квантов електрон
  • Публикации: 132
  • Населено място: Варна
« Отговор #6 -: 05 Октомври, 2024, 16:34:16 »
След малко търсене в нета за съжаление jed файла е различен за двата типа устройства, е нормално твърде лесно щеше да е иначе :)

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #7 -: 05 Октомври, 2024, 18:19:08 »
На самата платка има доста Gal16v8 ,20v8,монтирани на различни места!Ако ставаше щяха и на мястото на този чип да монтират GAL.PAL.По това съдя,че има разлика.
Щом са сложили такъв ,значи ,че схемата им е направена за този чип.Дано колегата да програмира и да е верен файла.Мисля,че са сериозни от този сайт за PLD архиви.Направо са ги подредили по азбучен ред игрите с файловете.

https://wiki.pldarchive.co.uk/index.php?title=Main_Page

Понеже купих тази платка-работеща и с нея ми подариха още една същата,но неработеща.За части.
Като на майтап смених този чип понеже беше на цокъл. И другата тръгна,че и по-добре от работещата.Сега и двете работят като монтирам този чип на всяка една от тях.
« Последна редакция: 05 Октомври, 2024, 18:24:45 от lopesbroko »

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #8 -: 05 Октомври, 2024, 18:27:12 »
Играта е хубава - УЛИЧЕН БОЕЦ 2 и линкче към клипа, как работи!За това искам да подкарам и втората платка.
Другата е като-нова,чиста,даже в момента съм оставил-новата.А тази ако тръгне ще я чистя,отвратително мръсна е.

Неактивен rumburak

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 80
  • Населено място: София
« Отговор #9 -: 06 Октомври, 2024, 00:14:19 »
BeeProg+ на Elnec може да програмира 18CV8:

181100-0

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #10 -: 06 Октомври, 2024, 19:24:24 »
Дали е за многократно програмиране или само веднаж се записва и край?Много е важно защото от други платки намерих няколко такива чипа за донор.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1354
« Отговор #11 -: 06 Октомври, 2024, 19:28:43 »
Дали е за многократно програмиране или само веднаж се записва и край?Много е важно защото от други платки намерих няколко такива чипа за донор.

Многократно. Това е EEPROM технология: https://www.datasheets360.com/pdf/-3475025579655177629

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #12 -: 06 Октомври, 2024, 20:26:53 »
Благодаря!
Ще пратя на колегата mvnaudio, да програмира, да пробваме.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1354
« Отговор #13 -: 06 Октомври, 2024, 22:40:50 »
Това е една от любимите ми игри. Наистина си заслужава да се спасят колкото се може повече аркадни платки, ако трябва да се запише само този чип. Аз нямах късмет на времето да я играя в оригинал, но PC версията която излезе през 90-те доста съм я играл. Сега пак си я пускам от време на време през ESP32 картата:

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #14 -: 07 Октомври, 2024, 08:52:57 »
Ето я и втората платка работеща с този липсващ чип.Тази вместо големи епроми има монтирани малки презаписваеми 27С4001.Всичко друго е еднакво с двете платки.Отстрани по ръбовете на борда липсваха кондензаторите,фабрично, но аз запоих.От двете страни по 15 неелектролитни.
Този от който я купих и подари втората за части ми каза,че неговият майстор не е могъл да подкара втората платка,бял екран и не стартира,не се знаело от какво е.Никога нямало да тръгне.Всичко излезе от този дефектен чип или е бил обръщат обратно в цокъла и е изгорял или е поставен фиктивто такъв за да запълни мястото.Факт е ,че с чипа от другата и тази бачка.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |