0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Щом може да чете от диска, не би трябвало да правят проблеми. Аз колкото се сещам на точно определен IRQ се поставяше буутващото устройство, за да може да зацепи, ако картата е настроена на друг адрес и няма конфликт ще можеш да си четеш диска през нея, но не и да буутне. Това със замръзването може да е понеже търси едно нещо на въпросния адрес, а намира съвсем друго.
Със sys c: съм прехвърлил системата на харда след като го форматирах и съсдадох партишън , пробвах с фдиск /мбр но не се получи нищо , дефакто си имам С: но не е буутващ , поне засега
dir /ah
Не съм сигурен, дали би се получил описания резултат, но все пак:Кабелите със сигурност ли работят?Подходящия кабел ли ползвате? ( https://www.minuszerodegrees.net/misc/floppy_vs_hard.jpg )
Е ако не работят кабелите, надали ще може да форматира и да чете от диска.Една снимка на Харда сигурно може да помогне, да видим и там Джъмпери, терминатор и т.н.т.
Ето снимки на моя диск (ама не съм го пускал сигурно от 15 г.) С червено съм показал Терминатора, Джъмпера за Диск 1 и Кабела (има прав и усукан, мисля осукания беше за диск 1, както при флопито) (Връзка към прикаченият файл) (Връзка към прикаченият файл) (Връзка към прикаченият файл)
Както ти предложих по-рано, не може в Ямбол да няма някой "заразен" с ретро IT вируса Намираш колега със стандартно дъно 4,77MHz и пробвате.
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
Партньори: | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |