| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: PC to CNC TAPE READER  (Прочетена 4693 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен didov

• Квантов генератор
  • Публикации: 631
  • Населено място: Попово
Re: PC to CNC TAPE READER
« Отговор #30 -: 12 Февруари, 2025, 16:48:33 »
С риск да задам глупав въпрос, защо на платката пише "made in Japan" ?
Платката е японска на фирмата - FANUC. На времето сме имали взаимоотношения с японците за ЦПУ. И понеже платката е многослойна, не сме можели да направим такива платки. Технологията ни е била много назад, получавали сме голи платки. А в България ги насищаме.
Между другото добре, че сега са китайците. Пак не можем да направим многослойна платка.  :)

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1434
  • Населено място: София
« Отговор #31 -: 12 Февруари, 2025, 17:24:58 »
...
Между другото добре, че сега са китайците. Пак не можем да направим многослойна платка.  :)

Това не е вярно. В Микрон 20 например могат да ти направят до 10 слоя.

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #32 -: 12 Февруари, 2025, 19:30:36 »
Това не е вярно. В Микрон 20 например могат да ти направят до 10 слоя.
Да, микрон са едни от най добрите в Бг. Но, като наситиш две 4 слойна платка, тяхно производство и даде дефект. И си пуснал няколко различни поръчки. И си загубил пари в части и време. Кой е виновен? Същите гербер файлове за поръчка отиват при китайците - JLCPCB. Идват перфектно качество, тръгват от раз. При нашите, или центровете на отворите разместени, или солдер, компонент маската не пасва. Метализация на отворите, между слоевете, все излизат дефекти. Да се обясняваш в разправии, кой крив, кой прав. Все ей такива дребни проблеми. :)
« Последна редакция: 12 Февруари, 2025, 19:52:49 от didov »

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #33 -: 12 Февруари, 2025, 19:49:35 »
Не се съмнявам! Многослойни не ми се е налагало да правя при тях, но преди няколко години ми направиха малко над 100 платки заедно с насищането. Имаше проблем с 5 или 6 от тях поради лоши спойки все на едно и също място. Върнах им ги и ги поправиха още на другия ден. Иначе през последните 2 години съм направил над 300 платки в JLCPCB пак с насищането и не съм имал проблем с нито една от тях.

Неактивен didov

• Квантов генератор
« Отговор #34 -: 12 Февруари, 2025, 19:56:42 »
Не се съмнявам! Многослойни не ми се е налагало да правя при тях, но преди няколко години ми направиха малко над 100 платки заедно с насищането. Имаше проблем с 5 или 6 от тях поради лоши спойки все на едно и също място. Върнах им ги и ги поправиха още на другия ден. Иначе през последните 2 години съм направил над 300 платки в JLCPCB пак с насищането и не съм имал проблем с нито една от тях.
Да си дойдем на думата, читави платки сега на кого ще разчиташ?
Пак отиваме при китайците. :)

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #35 -: 12 Февруари, 2025, 20:11:04 »
Да си дойдем на думата, читави платки сега на кого ще разчиташ?
Пак отиваме при китайците. :)

Така е, но качеството и моженето са две различни неща. Да се лансира че нещо в България не го могат води до погрешно разбиране на ситуацията и ощърбява фирмите повече отколкото заслужават. Когато нещо не успеят да го направят както трябва, може да доведе до забавяне, но в крайна сметка ще го направят и ще е за тяхна сметка.

Неактивен mbg

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 98
« Отговор #36 -: 14 Февруари, 2025, 02:04:33 »
Хората обикновено звънят да се оплакват когато нещо не е наред. Виж, ако си им свършил работа и са доволни, в 99,9% от случаите си траят, най-много да звъннат за още нещо.

А за платките... китайците от 10ина години бият коя да е наша платкаджийница по всички параметри - качество/цена/срок. Даже и с бавенето по митница и доставка по DHL, пристигат 2 пъти по-бързо (около 10 дена след плащането) на поне 2 пъти по-ниска цена. Тук бият единствено по параметъра, че ако са на кеф могат от днес за утре или макс 2 дена да ти направят платка и да идеш да си я вземеш, на 6-10 пъти по-висока цена от стандартната им.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #37 -: 14 Февруари, 2025, 08:18:32 »
Хората обикновено звънят да се оплакват когато нещо не е наред. Виж, ако си им свършил работа и са доволни, в 99,9% от случаите си траят, най-много да звъннат за още нещо.

А за платките... китайците от 10ина години бият коя да е наша платкаджийница по всички параметри - качество/цена/срок. Даже и с бавенето по митница и доставка по DHL, пристигат 2 пъти по-бързо (около 10 дена след плащането) на поне 2 пъти по-ниска цена. Тук бият единствено по параметъра, че ако са на кеф могат от днес за утре или макс 2 дена да ти направят платка и да идеш да си я вземеш, на 6-10 пъти по-висока цена от стандартната им.

Така е, българските фирми след като оцеляват вече толкова години в условията "плуваш или потъваш" на глобалната конкуренция, все правят нещо както трябва.

За китайските фирми съм съгласен, но нещата постоянно се променят и това което е вярно днес не се знае дали ще е така утре. Вчера разбрах например че JLCPCB са решили да удвоят цената на доставката до България. Питах ги ама как така и ми казаха че преди цената била по-ниска от реалната, а сега я били направили реална. :D :D :D
« Последна редакция: 14 Февруари, 2025, 08:24:06 от CVT »

Неактивен hris

• Квантов електрон
  • Публикации: 105
« Отговор #38 -: 14 Февруари, 2025, 08:59:11 »
Крайно време беше JLCPCB.com да сложат реалните цени за доставка. Преди само с DHL каквито им бяха.

Сега остава да се откаже примоцията за дребни поръчки 5 броя платки 1кв.дм. (10х10см) за $2 долара. И ще видите колко е евтино от китай но вече БГ платкаджии няма не останаха след дъмпинга на цените от китайците.

/>PCB Assembly Process in a State-of-the-Art Factory in China

Освен да мигрирате към NextPCB.com където още са на промоции.  Save $200 on Professional Turnkey PCB Assembly from HQ NextPCB
« Последна редакция: 14 Февруари, 2025, 09:07:26 от hris »

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 655
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
« Отговор #39 -: 14 Февруари, 2025, 10:40:36 »
КОЛЕГИ!!! Темата е PC to CNC TAPE READER, вие я оспамихте кой какви платки прави. Да бяхте си направили отделна тема за това.

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
2021 Прегледи
Последна публикация 18 Май, 2018, 23:01:37
от miroton

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |