Привет и за днес..
Видно от заглавието търся хладилен маистор за София за да налеем 120 грама фреон р134а в един влагоабсорбатор.
Машинката я имаме от над 15 години и не е като да не е работила!
Последните години обаче лека полека почна да събира все по-малко влага докато в един момент просто спря.
Преди дни реших да я пусна пак но разглобена да видя какво става. Тръгва си нормално ,НО всичко що е тръбички са си с една температура (няма по-топли или по-студени)
Оставих го да работи около 5мин но компресорчето му загря и реших че няма смисъл да го мъча така или иначе. Видях че има един винтил и си викам ще го натисна пък ако изфучи, изфучи...
Натиснах го и едвам едвам каза "фъс" за половин секунда и толкова, няма никои вътре.
Може и да има някъде пробив не го изключвам, но като помня как лека полека във времето си умираше някак си мисля че може да е изфучал фреона точно от тоя винтил (така ми се иска на мен да е)
Също така в годините съм му сменял пусков кондензатор за компресорчето и някакви електролити по платката ама това няма отношение голямо към темата в момента...
Купил съм нова машина за да си тегли влагата, но тази искам да си я оправя защото ми е спомен които няма как еи така да изхвърля в кофата...
Ако някои иска да помогне да пише на лични...