Мисля да подредя според моето виждане плюсове и минуси на предложеното решение на първа страница от автора на темата:
Плюсове:
1.Спестяваме покупка на батерия. Приблизително съвременен мултицет работи средно между 200 и 400 часа с една батерия /батерии. При 20 работни дни и 3 часа включен мултицет се получава между 3 и 7 месеца с една батерия. Всеки може да сметне колко спестява.
Минуси:
1. Няма показание за слаба батерия. Това довежда до внезапно изключване на уреда в неподходящ момент. Ако сме на батерия, просто я заменяме и продължаваме с работата. А с акумулатора??? Ще чакаме да се зареди???
2. При употреба на показаното от автора, имаме постоянно консумиране на енергия от акумулатора, заради повишаващия преобразувател, поради което метода е неприложим за уреди които се ползват рядко.
3. Опасност от грешни показания. Пример - имам LCR метър
MS5308 Уреда е достатъчно сериозен за домашна работилница. Работи отлично и с висока точност на батерии, но с неговия си импулсен адаптер показва времето на луната
Има много изписано за проблема по нета.
4. Изваждане на ЮСБ букса за зареждане - НИКОГА!!! Опасност от поражение с електрически ток!
В заключение - този начин на захранване предложен от автора на темата го приемам само за уреди които доказано не грешат заради пулсации по захранването, консумират много и се ползват ежедневно.
Това е скромното ми мнение по темата и моля да не бъде приемано като заяждане или критика.
Просто написах това което мисля.