Моят уред е с хибридната 7006. Накратко има 3 платки в уреда - една, която осигурява аналоговата обработка на сигнала (7006 е на нея),
една, която изглежда да е АЦП и последната е свързана с цифровата индикация и конектора отзад. Поради липсата на индикация
за момента изключвам проблем в АЦП-то или аналоговата платка. В нормалния ход на работа не би трябвало индикацията да се гаси никога.
Винаги трябва да остават нулите. Възможно е при пускане да има някаква закъснителна верига, която да изкачва установяването на схемата и
тогава да пуска индикацията. Дург вариант е ако схемата е реализирана без буфери, докато протича измерването индикацията също да се
изключва. За момента не съм разглеждал подробно, без схема също е трудно да се каже. Успях снощи да видя, че дешифраторите са 7447 и днес
мисля да измеря какво има на сигналите LT, RBI и BI. Другото, което ми притеснява е минусът, който свети постоянно. Също така някой знае
ли нещо повече за конектора отзад - изглежда да е нещо подобно като GPIB, но може би извежда BCD код на отчетеното показание?