Здравейте колеги,
Подариха ми следният телевизор Hitachi 43HAK6150, 43" с Андроид.
Проблемът му е че при включване към ел.мрежата светва само подсветката и диода на стендбай - копчето за вкл/изкл не реагира, както и дистанционното.
Съмняваме да не е дефектирал самият mainboard, премерих напреженията от захранването - всички са в норма (12V, 5V).
Mainboard-а не подава напрежние към T-CON-а(керамичният му бушон е здрав), липсват 12V на лентовият кабел, проследих пътечките(на mainboard-а) и установих че отиват директно към процесора.Пробвах да нагрея процесора с тестова цел да няма студена спойка - но без никакъв резултат, телевизорът си е в същият режим.Платката е с eMMC памет - може и тя да е дефектирала и да не стартира софтуера(имам обикновен програматор(ch314a), но за да я закача ще трябва или да я разпоя или да търся точки от които да я прочета).Дори и да успея да я прочета eMMC-то, нямам фирмуер който да запиша.
Мерих напрежение и на USB портовете - има си 5V, но при вкарване на флашка или външен диск само присветва(тоест има напрежение, но не чете от тях).При това положение дори и да имам фирмуер за USB Update - пак няма стане.
Ако приемем че mainboard-а е заминал, тогава може ли да бъде сложен такъв от същият панел, T-CON и PSU - но просто друга марка ? На мен това не ми пречи че примено ще излиза лого на Toshiba или някакъв друг и дори и да не е Android, важното е да се спаси панела.
Искрено благодаря предварително на тези които ще се включат с мнение - оценявам го !
Информация за телевизора:
Panel: VES430QNDL-2D-N41
Mainboard: 17MB170 130519R4
PSU: 17IPS72 170818R4
T-CON: 6871L-5951AJ
Прикачвам снимки за по-добра яснота.