Здравейте,
Много интересен проект, вложено е много желание и старание, но това не е реставрация, а привеждане на радиоапарата във функционално изправно състояние. Едва ли ще се изненадате ако ви кажа, че в този нов вид, цената му е много по-ниска, отколкото в първоначалния му неугледен вид.
Реставрацията изисква влагане само и единствено на оригинални елементи, и е много, ама много скъпо начинание не само в България. За съжаление, за последно съм виждал реставратор в България преди повече от 20 години, един дядо в пловдивско село. Тогава ми каза, че има само три реставрирани неща за повече от 50 години, иначе рафтовете му бяха пълни с разни други радиоапарати, телевизори и т.н.
Може и да има реставратори в момента, но те явно не показват своите неща по форумите. Ще се радвам, ако видим нещо на световно ниво "от-до".
Това нашето тук е ТНТМ, ама без пари – колкото, толкова!
Аз бих предложил на хората в този форум, които се интересуват от реставрации и имат знанията и опита, да се обединят, да намерят оригинални части и да направят заедно една истинска реставрация на някой радиоапарат - нещо като показано за младите и за издигане на престижа на форума :-)