Здравейте, на всички колеги. Най накрая и аз се сдобих с Тулан 141 Б . От базара го купих, нямах търпение да пристигне и да видя реалното му състояние. Не се разочаровах много когато установих, че е преработено с лампи U серия даже се нахъсъх да го върна в оригиналният му вид. Но за целта ми трябваше схема или такова недокосвано. Схема намерих с помощта на колегата "radiodb" от форума както и правилните лампи. Схемата помогна но все пак ми трябваше нещо нагледно. Така че помолих Драган да ми даде неговото за да я сваля сам, пък и да придобия представа за разположението на елементите което не е маловажно. Също откопирах врътката за превключване на обхватите, понеже мята липсваше и бе заменена с нещо грозно. А що се отнася за кутията,беше станала на решето от дървоядите .Падна голямо шкурене и колкото повече свалях слой след слой дупките ставаха още по големи и повече. Наложи се да залепя нов фурнир и да реша проблема. Самата скала се оказа че е снимка, и си беше в много добро състояние, но прозрачната пластмаса "целулоид" предполагам така беше пожълтяла, че нищо не се виждаше през него. Говорителят беше оглозган от мишоците доста осърдно.