Наскоро купих два часовника, като цената на единия от тях беше чудовищно висока – алчният продавач поиска 50 стотинки за SANYO. На първата снимка виждате началото и края след неговото почистване, ремонт и смазване
Другият часовник е модел „Радиосинхрон“ и е много по-интересен за мен. Предната част е от някаква пластмаса, която е пукната, а вероятността да се намери оригинална е почти нулева.
И така... търся да купя преден прозрачен капак, оригинален захранващ блок и майка.
Ще съм доволен и ако някой сподели оригиналните схеми на двата блока, както и фабрична информация – брошури, спецификации и др. Ще е много добре, ако притежава на хартия такива документи и схеми, а не само линкове в интернет.
Ако някой иска да напише кратък авторски текст за историята на тази марка часовници (до две страници А4, Verdana 10), или познава хора, работили по някакъв начин с тези часовници – проектиране, монтиране, ремонти и поддръжка, моля, нека да ми се обади.
P.S. Също така търся алтернативни схеми за задвижване на часовника – с ТТЛ, релета, биполярни транзистори, без модерни елементи.