Платката можеш за я подкараш, ама трябва доста познания и опит!В темата за аркадни игри съм дал доста информация и дори бин-файловете на епромите 27с256.Има начин за стартиране ,но най напред трябва да тръгне до там,че да изпише електроник дефект.Най-честата повреда при тези платки е,че се окисляват пистите около батерията,позеленяват и прекъсват!Прекъсналите,се прозвъняват ,проследяват и се ремонтират с кабелчета от здраво до здраво място!
А цената в базара е за ремонт на платка, а не че се продава на такава цена.В обявата пише всичко.
Ремонта е трудоемък и отнема време.Свързва се към rgb-монитор посредством 5 проводника ,трите цвята маса и синхросигнал!При липса на такъв може да се свърже към телевизор със евробукса-шкарт който има rgb.Схемата на свързване я има в темата за Правец8Д.И в стотици сайтове из интернет!Другото изискване е работещо компютърно непотребно захранване от което се използуват само 5 и 12 волта.Измерени и точни и сигурни!Накрая се свързват копчета -бутони ,по желание за цвят и модел без значение.Дал съм схема на свързване не е проблем на всякъде я има.
Но за ремонта си трябват умения и опит,защото това си е един цял компютър направен само за тази игра.
Не работеща платка може да се намери и без пари!Даже по битаците ,за 5-10 или 20 лева.Бъдете сигурни,че тя-няма да работи посмъртно,заради старата батерия се затрива нв-рам паметта и след възстановяването на платката трябва да се инициализира.Това се прави с комбинация от бутони!На времето така е проектирана платката за да се избегне намесата на никоректни наематели на играта.Които например си мислят,че като извадят батерията за определено време играта ще забрави спечелените и изгубените суми.Итрата блокира и трябва да се инициализира със скрита комбинация от поредно натискане на бутони,някой едновременно!Още веднаж напомням да прочетете написаното в темата аркадни игри.ВТОРА СТРАНИЦА.Там съм дал и пиноута в обикновенна картинка.Лично съм ремонтирал стотици такива платки Мога на любопитните да обясня всеки от чиповете какво прави за играта и какъв е .Програмата седи в средния епром, а другите са за графиката.Процесора е като на правец8Х ,видео интерфейс и периферия.а видеоизхода има и бипром за цветовете Това е.Успех!