Моят съвет е да прочетеш, каквото има писано за английския QUAD II. Много е но ще видиш всичко включително амнатомията. Усилвателя е всепризнат и в днешно време и се продава на високи цени. Дали ще ползваш EL34, 6L6G или 6П3С е все едно, най важен е изходния траф! В QUAD II, инвертора е с 2 лампи, но пентоди, за по-голямо усилване тъй като няма друг предусилвател и е с истинска аудио лампа EF86. Схемата е самобалансираща и позволява висока амплитуда в изходите. Аз ползвам такава когато крайното стъпало е с триоди. Когато ползваш пентоди с високо усилване като ELXX, може да се мине с една лампа с изходи от анода и катода, там обаче дори при 300в захранване не се получава амплитуда повече от 15-20в. Аз ползвам 6Н8С, това е лампа с много ниско вътрешно съпротивление и позволява ниски анодни резистори, голям аноден ток, което според знещи е добро за звука. И накрая пак за QUAD II, крайното стъпало е с катодна обратна връзка, което според мен е много добро решение. Има много чертежи на оригиналния трансформатор, но всеки сам може да си реши как ще го изпълни... Успех!