Като гледам лакът е доста зле, оригиналният е шеллак, трудно ще се получи задоволителен резултат с нанасяне отгоре дори на шеллак, а друг е невъзможно върху шеллак. Лентичките се продават във Ebay. Аз съм си нарязал на режещ плотер с точна дебелина и разстояние между тях. Лепенето е специфично, използва се <<транспортно фолио>>.
За консумацията - като махнеш кондензаторите в първичната и вторичния на мрежовия траф, както и прехвърлящия и катодния на ЕЛ84 си ОК. По-късно можеш да запоиш подходящи на напрежение мин. 630 V, по-добре на 1000) Останалите кондензатори ако имат утечка, напр. на 2-те решетки понижават напреженията и тока на лампите. Капацитетът на битумните кондензатори обикновено е повишен, често значително. Провери кондензаторите на моторите. Повишеният капацитет освен консумация може да изгори и намотки на мотора. А по принцип, знаеш аз сменям всички битумни. Ако не сега, ще създадат проблеми по-късно.
Това са най-котираните <<Green Cone>> Saba говорители (на лицевия панел) - чифта под 150 Евро не се намират. По евтино можеш дори цяло радио да си купиш. Звукът е разкошен.
За спрея за лайсните - устойчив е, имам радио в стаята си което слушам отпреди 7-8 години почти ежедневно, не е мръднал. Като лъскаш лайсната към края я хващай с чиста кърпа да няма мазни отпечатъци от пръсти. Накрая с чисто парцалче със чист спирт, добре изцеден обирам праха от ватата и всякаква друга мръсотия. Боята нанасям на много тънки слоеве 3- 4 пъти през 15-20 мин. Буквално с 1-2 бързи движения (на всяка ръка). От 25-30 см - както пише и на кенчето. Става супер!
Тези крушки не се намират в БГ - горят рядко защото са 8,5V/150 mA. А работят ма 6,3 V. Има ги в Ebay, но трябва да се дебне са нормални цени.
Видях реставрацията на немеца, не съм превеждал, но не харесах кондензаторите които слага. Далеч от епохата като визия. Никаква автентичност, не че не радиото няма да работи добре. Или в тръбичка и брандиране или поне с аксиални изводи, за предпочитане черни. Знаеш какви ползвам аз. Включително електролитните под шасито. Аз смятам, че качествената техника, тази уникална техника заслужава повече уважение и грижа да запазим автентичнаta и визия. А освен това рейтинга и цената на така реставриран апарат рязко пада. Истинските колекционери са готови да дадат добри пари, но държат на качеството и автентичността.