само това като схема намерих не е синус и не е 900 вата май а преди имах цяла папка с такива схеми (
Обаче за да стане синус предлагам прост LC филтър на 50 херца на изхода да се добави като дросела е последователно на изходната намотка 220 волта а след него паралелно кондензатора и са пресметнати като нискочестотен филтър на 50 херца, а на 4 то краче на чипа TL494 се подава 50 херца синус модулация от сигнал генератор с мах038 или друг подходящ аналогов чип там нивото е няколко волта което управлява модулацията 50 херца на изхода се филтрират с едностъпален LC НЧФ дросела е с голяма индуктивност поне няколко милихенри във съвременните PFC компютърни захранавния имах едно такова "евтино" фортрон с такъв дросел масивен и след него кондензатор LC филтър.
Идеята е да се преработи схемата, като се модулира с 50 херца синус 2-4 волта амплитуда на 4 управляващо краче на чипа TL494 и на изхода да се добави НЧФ LC от първи род . Това мисля си, че ще стане синусов инвертор така, но не съм пробвал за да знам със 100% сигурност.
Ако е само за хладилник има такова видео-клипче правени, вече бях пускал:
/>Хитрое подключение холодильника к альтернативным источникам энергии🌞 Сокращаем расходы📉 Лайфхак ✅
Обаче ако искате по-голяма икономия например, нашия малък хладилник 73L+8L STARLIGHT FTTV-81A+ го пишат А+ енергиен клас 122kWh на година. По голяма технология е да се ползва малък хоризонтален фризер, който се отваря като ракла отгоре, като схема се включва и изключва с термостат от хладилник неговия на фризера не се бута без никакви корекции просто на захранващия кабел или разклонителя се слага хладилен термостат за 5-6 градуса и той управлява включва/изключва мощния компресор на фризера който понеже е по мощен като агрегат се включва в пъти по рядко и понеже фризера е хоризонтален като отворите вратата не излиза студения въздух си седи вътре и на негово място не идва топъл въздух от помещението и да трябва отново да се охлажда след всяко отваряне на вратичката. другото е че фризерите са с по дебела т.е. по добра термоизолация и в нещатен режим, като хладилник на 6 градуса се налага да се включва мноого рядко.