Здрасти колега clockwiser, прочетох и накратко:
1. Не си спомням за такова изискване, а не ми се вади моя 724 от шкафа и да пробвам. Просто, според мен, няма логика потенциометрите да са на 0?
2. Оригиналните винтове са достатъчно плоски. Поне сега можах да щракна моите и не виждам накъде да са по-плоски, и накъде да потънат? Иначе, носачите могат да се местят нагоре-надолу така, че малко да "стърчат" за да не опират ролките във винтовете. Има едни плъзгащи вилки под тях стегнати с по едно винтче.
3. Водача да, може също да се регулира нагоре-надолу. Но, първо не ми е ясно какво дере? Това са неподвижни части? Но, ако решиш да го "връцкаш" ще промениш воденето на лентата спрямо главата, а и ако местиш носачите по горната точка, то тогава отиваш на цялостна пренастройка на треакторията на лентата, вкл. главите? Не че е невъзможно..
4. Да, Ухера няма притискащо кече. Разчита се на натиска от опъна на лентата. И ако всичко по механиката е наред няма проблеми. И тук идеята е не толкова пазене на лентата, а повече износването на главата. Впрочем, не споменаваш главата в какво състояние е? Щото като си помисля, че на моите 724 и 520 сега са с трети глави. Голямо свирене беше навремето!
5. Погледнах, да си припомня какво беше това TK17L. Да виждал съм такива някога, но са доста по-нисък клас от 724, в което няма и нищо лошо, но както се казва за стоките "има и хубави, има и евтини". Впрочем оказва се, че и двете ти машини са набори.
Относно звученето на неговите усилватели, споделих едно мое съмнение, но както казва колегата първо се пребори с механиката...