Имам доста фабрични дискети с Български програми 360кб някой са на две или три поредни дискети!Няма да могада направя имейджи,но мога чрез компютър с уиндоус95 да ги прочета и сложа в папки след което да ги архивирам с уинрар всяка и да ги предложа тук за сваляне.
Например прочитам даддискета и завлачвам всичко с мишката в нова папка и така.Знам,че има доста програмки за правене на имеидж на диск но нямам време да се занимавам с нащо което не съм правил.
Имах и изотски оригинални но не се четяха с нормално флопи и ги разподарих!Останаха досовси Български програмки,намерени в една канцелария на стари компютърни майстори в болницата.Спасих ги от изхвърляне като ги прибрах!
Четът се нормално и не цапат глави,най вероятно защото са били на сухо място на етажерка.В кутийки и в шкаф!Някой може и да са за изот?
Другия вариант някой да ми прати празни дискети 360кб и чрез незаменимата функция на 95-ДИСК КОПИ,да ги копирам.Имам хубаво флопи тийк-ново.И после да си играе да прави имейджи на тези незаменими колекционерски програми.
Колега, щом имаш компютър с Windows 95 с флопи ще ти е много по-лесно
да направиш имейджи на дискетите, което е точно копие на дискетата и
се използва във всички емулатори, като 86box и PCem, а и от имейджа
може да се запише на физически носител и да стане 1:1 с оригиналната
дискета. Това е много по-добър вариант от зипване на файлове и т.н.
А и ти ще си запазиш дискетите и винаги ще можеш да ги възпроизведеш
1:1 на нов носител.
За целта може да ползваш WinImage последната версия, която поддържа Win 95 (8.1), безплатна е за 30 дни.
http://europa.winimage.com/download/winima81.exeСлагаш дискетата, от меню Disk се избира Read disk и след като я изчете я записваш от меню File -> Save As...
в IMA format. Ще се запише файл 360КВ, колкото са и данните на дискетата.