Ура работи!
Вчера късно вечерта имах малко време и извадих осцилоскопа да погледна това онова.
Прегледах сигналите на 74ЛС174 и изглеждаха наред, с изключение на два, FA5 и FA6, които просто бяха постоянна нула.
Тъй като не знам дали това е нормалното им състояние, се отправих към ПРОМ-овете.
Започнах да гледам изходите за данни (4-те бита от всеки ПРОМ).
Проблемът
На някои от изходите сигналът беше доста странен - звънене (ringing), осцилации, вместо правоъгълни импулси.
Като че ли се оптива да направи нещо, но не става.
На някои от вас вече може би им става ясно за какво иде реч тук. Това ще е доста интересна повреда за ПРОМ, защото по-принцип, те умират на ниско, високо или плаващо ниво, ама осцилация като от R-C схема?
Тъй като съм го виждал това и преди, първото което ми хрумна е лош контакт на тези стари сокети, който съзадава капацитивна връзка и от там осцилациите.
Това съвсем се потвърди, след като се върнах за втори път на някои от краката и виждаш ли, проработиха, а пък друг отказа.
Въпреки, че ги бях вадил тези ПРОМ-ове и бях уж чистил явно цоклите са заминали.
Решението (за сега)
Още малко спрей за контакти.
След това взех два нови цокъла и ги забодох в тези на платката и отгоре в тях забодох ПРОМ-овете.
И хоп, започна да буутва, зареди ДОС и т.н.
Изиграх един Moon patrol и си легнах.
Какво остава
Да разпоя тези цокли и да ги сменя с нови.
Да зачистя пластмасите.
Да оправя конектора на клавиатурата - където има счупен ПИН за Ф2.
И да го сглобя.
Много благодаря на всички за оказаната помощ тук във форума!