След като разбрах колко по-спокойно е да се пътува нощем реших да инвестирам в подобряване на фаворете. Колата ми - '01 CLK200 (W208) фабрично излиза с два типа фарове - хелогенни с рефлектор и ксенон, отново само с рефлектор. Въртеше ми се идеята за вграждане на лупи, но за свалянето на фаровере трябва да се свали и бронята, което щеше да отложи нещата много напред във времето. Затова се насочих към лед крушки. Попаднах на един нов дизайн, където диодите са подредени в цилиндрична форма, за да наподобят светлината, излъчвана от обикновенна халогенна крушка, съответно и максимално използване на рефлектора. Хареса ми, че има и 4300К цветна температура. Поръчах един комплект и дойде време за тестове. Цената в алиекспрес в момента е около 60-70 лв и пристигат за около 2 седмици. Консумацията при 12в е около 2.5 ампера, като загрее крушката намалява малко. При околна температура от 24 градуса,т емпературата на диодите отпред е около 90 градуса, което добре, ако предположим че максималната им е 125. Температурата на преобразуватела("баласта") е около 50. Пулсациите, които хвърлят към захранването бих определил като приемливи за инсталацията на автомобила. Относно светлината - на снимката се вижда разликата, когато е сменена само едната крушка. Измерванията с луксмера също показват почти два пъти разлика в количеството светлина, въпреки, че по този начин резултатите зависят и от това как са регулирани фаровете.