Здравейте, компютърът тръгна нормално.
Честно казано, не знам как стана. Вадих и слагах ром картата и флопи контролера в различни слот комбинации (6 и 7 слот), вадих и слагах клавиатурата, но нищо не се променяше.
След това се отказах и престоя около 2 седмици без да е пускан.
Вчера реших да го пусна пак, но този път си тръгна нормално. Клавиатурата работи и мога да движа менюто и да пускам софтуер.
Не знам дали ще разводня тази тема, но искам да попитам The Hungry относно SoftSP. Доколкото разбирам, ти правиш клонинга на тази карта и мисля да взема една от теб, за да мога да ползвам "хард диск" през флопиему. Вчера обаче четох блога на Big Mess'o'Wires и той казва, че в тази комбинация на флопиему и SoftSP, трябва да се прекъсне 12тата жица на лентовия кабел
https://www.bigmessowires.com/2019/10/20/floppy-emu-softsp-warning/ на флопиему, защото е възможно да има окъсяване между двата хардуера. Освен ако на флопиему не се замени CPLD чипа с някаква друга версия на същия. Та въпроса ми е, на твоята версия на флопиему, това предвидено ли е или и там трябва да се прекъсва 12тата жица на лентовия кабел?