Добреее, интригата се заплита
Явно има серия от неща, които водят до проблема.
Оказа се, че наистина Дип ключето е било на 48Кб. Преместих го и Продос буутва нормално. Това е решено.
В момента позициите са 0,0,1,1,1,1,1 (пипнах само първата позиция, другите си бяха така от както съм взел компютъра)
Компютъра е с FloppyEMU вместо флопи. Последно бях си играл да сложа Total Replay като бях преименувал файла на SMART0.m2g и бях сменил опцията в самото ФлопиЕму. Този файл не се разпознава (незнайно защо) и излизаше грешка на Oled екрана. Върнах обрано на флопи емулация, сложих флопи контролера - компютъра зареди от флопиему.
Така, обаче сега клавиатурата не работи! С изключение на МК+Ресет и КИР, който включва и изкючва светодиода. Зареждам, например Марио Брос/МунПатрул, изобщо не възприема интервала. Същото е и под Продос - немога да мърдам менюто, нито да сменям слот/драйв. Изобщо нищо освен горните клавиши не работи.
При МК+Ресет (веднага след надписа Правец) влиза пак в позицията от видеото...От Продос, МК+ресет прави нормален ресет и пак зарежда продос. При ресет от ДОС, влиза пак в позицията от видеото.
Някакви идеи за първична диагностика? Позициите на Дип ключето дали са правилни за работа в епъл режим?