Малко ъпдейт по последната ми работа - СпектраПЦБ ми отговориха на мейл, че преустановяват дейност - т.е. вече ги няма.
Поръчал съм на 21-ви от AllPCB, някъде по обяд бях платил, виждам по шипинга, че вече са на митница в София.
Сутринта поръчах едни лични от JLpcb - чакам да видим какво са като качество. На пръв поглед jlpcb имат по-голям избор за материали на платката, но AllPCB имат имат избор на 6-7 варианта FR4, като единият е доста добър - високотемпературен, на който много трудно се разлепват площадките, даже след повече от 20 смени на компоненти от човек, който не може да запоява особено добре. Трябва да прочета JL кой от всичките ползват, сутринта нямах време (и желание), че беше дошло време за сън. И нещото, което лично за мен JL са повече от една крачка напред - имат интегрирана IOSS системата - което значи, че до 150 евро еквивалентна стойност на поръчката няма да ходи на митница и няма да има допълнителна занимавка - това, дето го писахте по-горе. Не очаквах да го имат, което е голям плюс. Ако и качеството на платките е като или по-добро от на AllPCB, вероятно ще мина на тях. Има и още няколко китаеца, които ще ги пробвам за разни нулеви серии и експериментални платки... досега съм ползвал AllPCB по инерция, преди това ползвахме едни Kingbrother - те обаче се дърпат за по-малки серии, цените им са тройни на AllPCB, а качеството им е в космоса - не можеш да намериш никаква забележка за нищо.