| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Фирми за производство на печатни платки PCB  (Прочетена 2961 пъти)

0 Потреб. и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 102
Re: Фирми за производство на печатни платки PCB
« Отговор #15 -: 12 Април, 2025, 03:26:15 »
От китайците ползвам от 2018-та allpcb.com - може би първите по-достъпни китайци, малко след тях се появиха и останалите. Не ми се е налагало да пробвам някой от конкуренцията им - винаги са си държали качествено производството, по едно време го бяха закъсали със сроковете - по 10-15 дена правеха платка вместо стандартните тогава 2-4... но в онзи момент абсолютно всички и всичко се бавеше.

Взех проверих БГ платкаджийниците преди малко, https://www.selectrapcb.com/prices/index.php - доста са променили цените и сроковете, за качеството трябва да се види. Имат вариант за експресна поръчка 3 дни и цената ми харесва (преди 5 години беше петорна на сегашната), ще взема да ги тествам отново тия дни когато има някоя тестова платка за правене. Някой скоро да ги е ползвал?

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1437
  • Населено място: София
« Отговор #16 -: 12 Април, 2025, 10:21:19 »
...
Взех проверих БГ платкаджийниците преди малко, https://www.selectrapcb.com/prices/index.php - доста са променили цените и сроковете, за качеството трябва да се види. Имат вариант за експресна поръчка 3 дни и цената ми харесва (преди 5 години беше петорна на сегашната), ще взема да ги тествам отново тия дни когато има някоя тестова платка за правене. Някой скоро да ги е ползвал?

Може да са променили цените, но в сравнение с JLCPCB все още са около 2 пъти по-скъпи за минимална поръчка и около 4 пъти по-скъпи при 5 платки.
Използвах размерите Dan ][ контролера за сравнение (80 мм на 160 мм).

Неактивен mbg

• Квантов електрон
« Отговор #17 -: 12 Април, 2025, 18:35:26 »
Е, да, но като могат да ми докарат прототипна платка за 4 дена с куриера до София, ми влизат в графата "ще ги ползвам". Спестяват време за разработване на нов продукт и експерименти.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #18 -: 12 Април, 2025, 19:01:50 »
Е, да, но като могат да ми докарат прототипна платка за 4 дена с куриера до София, ми влизат в графата "ще ги ползвам". Спестяват време за разработване на нов продукт и експерименти.

Ако пак използваме Dan ][ контролера за сравнение:

JLCPCB предлагат изработка за 1 ден + изпращане с DHL Express за 2-4 дни, ако не ти се чака 2 седмици. За 5 платки (минимума) излиза общо 77 лева, или 15 лева на платка.
В Селекта PCB ще ти направят една бройка за 3 дни за 42.70 + 9 лева + ден за изпращането, или общо 50 лева за една платка.

Коя от двете поръчки ще пристигне по-бързо не се знае.

Неактивен shri

• Квантов генератор
  • Публикации: 968
  • Населено място: Германия Берлин
  • LZ2IX
« Отговор #19 -: 12 Април, 2025, 19:29:21 »
Аз ползвам от години JLCPCB и съм доволен. Изработката е за 2 дена и доставката за 5 с европакет. Изобщо не е скъпо за малки платки. Аз обикновено поръчвам малки платки до 10см. големина и ми излиза 2,50 евра на платка. При големите платки вече е скъпо. Това DHL Express ти реже главата. Не е фатално да почакаш още два дена и да платиш двойно по-евтин транспорт.
Ето един пример от вчера. Поръчах ги миналата събота, вчера дойдоха. 15 платки, малката 10 платки 60х23мм. Голямата 5 платки 160х70мм. Общо с доставката 27,70 долара.
« Последна редакция: 12 Април, 2025, 19:44:29 от shri »
Денят е прекрасен, забеляза ли го!

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #20 -: 13 Април, 2025, 08:17:07 »
Аз ползвам от години JLCPCB и съм доволен. Изработката е за 2 дена и доставката за 5 с европакет. Изобщо не е скъпо за малки платки. Аз обикновено поръчвам малки платки до 10см. големина и ми излиза 2,50 евра на платка. При големите платки вече е скъпо. Това DHL Express ти реже главата. Не е фатално да почакаш още два дена и да платиш двойно по-евтин транспорт.
Ето един пример от вчера. Поръчах ги миналата събота, вчера дойдоха. 15 платки, малката 10 платки 60х23мм. Голямата 5 платки 160х70мм. Общо с доставката 27,70 долара.

До България не е така. В момента EuroPacket е по-скъпо от DHL Express и е само малко по-бързо от Global Standard Direct, което е три пъти по-евтино:

Неактивен никони

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #21 -: 13 Април, 2025, 09:30:03 »
Грешката се оказа в моя телевизор, понеже работя със sprint layout 5.0. Изтеглих 6.0 и всичко е наред.
Не всеки дефект в схемата води до ефект в звученето и не всичко което изглежда добре на осцилоскопа звучи добре в говорителя...

Неактивен mbg

• Квантов електрон
« Отговор #22 -: 13 Април, 2025, 17:09:25 »
Коя от двете поръчки ще пристигне по-бързо не се знае.

Досега под 2 дена висене на митница никога не ми се е случвало, има и още минимум 2 дена (това е рекорда досега) да стигне от Китай до БГ - дотук 4 дена само логистика. И при положение, че обикновено ми трябва 1, макс 2 платки и времето ми е доста по-ценно... вече като дойде време за серия, разбира се, че ще е от Китай.

Неактивен CVT

• Адронен колайдер
« Отговор #23 -: 13 Април, 2025, 21:22:42 »

Досега под 2 дена висене на митница никога не ми се е случвало, има и още минимум 2 дена (това е рекорда досега) да стигне от Китай до БГ - дотук 4 дена само логистика. И при положение, че обикновено ми трябва 1, макс 2 платки и времето ми е доста по-ценно... вече като дойде време за серия, разбира се, че ще е от Китай.

Последната ми поръчка от JLCPCB беше през DHL Express и пристигна до София точно за два дни, обаче беше на стойност 700 долара и нямаше как да мине митница автоматично. При малките поръчки обаче (до 150 евра) си плащаш ДДС-то при самата поръчка и няма бавене на митница, така че е напълно възможно да я получиш за 3 дни.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |