Казус за съвет от колеги!
Имам игрова платка от галаткика-копие на оригинала което е ремонтируемо понеже няма персонализирани чипове и програмируеми логики.Всичко е изградено с TTL-елементи.То-ест ,няма нещо по платката коетоможе да спре ремонта или да ме затрудни.
Казуса е следния.Основната програма за играта е записана на 6-епрома 27с32,които съм записал на чипове от различни производители./НЕ СА ЕДНАКВИ/.След включване на нормално работно напрежение от 5 волта и нещо,платката стартира и работи когато си поиска,може и да стартира коректно и на десетото включване.Всеки път си прави каквото си поиска и изписва различни грешки след установяване след самотеста в началото.
Подлуди ме като цяло.
Експеримент показа,че след намаляне на работното напрежение на 4.7,4,8 волта платката винаги стартира коректно установява се след теста и работи без проблемно.
Моето заключение е ,че епромите ,явно трябва да са еднакви от един бранд,за да може да прочете коректно програмата си.
Възможно ли е това да е проблема,някой епроми да се четат правилно на по ниско напрежение ,а други на по високо, и също и бързината им дали зависи от напрежението?
Знам само че програматора ми ги записва на различно напрежение,написано на самия чип.
Ще пробвам да намеря и запиша еднакви,за да видя резултата.