Благодаря, момчета! Верно си е , че смяна на чипа е безмислена и трудоемка.
lz2xl, ще съм много благодарен , ако провериш и се окаже , че имаш същата платка. да ги сменя
Че кинескопът наистина е перфектен "филипс".
lopesbroko, каква е тази модификация, мога ли да я добавя за в бъдеще ,да е по-сигурно
?
За мой късмет приятелката ми се оказа, че има пак подобен беко, в малко по-различен корпус от пред и абсолютно същият от зад, но черен . Моделът е KK1403 TX платката вътре и кинескопа са други . Тамън си мислех да направя размяна, че кинескопа е няква куче марка и не дава такава добра картина. Но се оказва че явно и платката освен, по-различна вероятно е и по-стар модел, защото е с 2 ,а не 1 общ чип и тъпото е, че през истинско RGB , менютата стават, черни и пада налучкване (все едно е модифициран (а не е). НО по-глупавото е, че настройките за цвят контраст и прочие не реагират през RGB режим, а само през композитен и антена.
Така, че закърпих положението и имам с какво да тествам SCART конзоли все пак. и в крайна сметка този прецаканият все пак върви през антена и мога да го занеса у тях с кабелна да го гледаме, ако никой от вас не го иска за донор, че ми е жал да го хвърля , че у тях принципно зяпаме на един по-голям NEO ли там квото беше е пълен боклук кинескопа, виждат му се линиите на обатният ход за 2, 3 секунди при палене и не е на фолус.