Виж на извод 12 на ТАА691 дали не се променя напрежението в зависимост от нивото на сигнала.
Нищо не се променя там.
По скоро имам някакво изменение върху С146, където е АРУ на АМ.
Да разкажа малко за ремонта до тук.
Относно таблицата със стойности на схемата. Буквите OH CH OR CR са з модел. Това което правя е CR.Изписано е на скалата.
Като H и R са варианти на АМ частта, а О и C на УКВ.
За УКВ‘то си мисля че:
О означава OIRT, а
С означава CCIR
При опит за развиване на феритните сърцевини две се счупиха. Нищо неестествено, освен че са с резба м2,5 и не мога да открия такива.
Хетеродина, смесителя и входните кръгове са по схемата на videoton rd 3614
Тук всичко тръгна от раз. Междинната честота е 465KHz. Междинната честота настроих на максимум. Хетеродина влезе лесно в обхват и със спрягането нямах проблеми.
Започнах УКВ‘то.
Детектора L119 нагласих точно със Sweep генератора и осцилоскопа.
L118 има ясно изразен максимум при 10,7MHz
Първоначално УКВ модула мълчеше.
Оказа че всички малки и важни кондензатори са деградирали. След подмяната им модула тръгна.
При тази манипулация се наложи да извадя МЧТ в FM модула, защото пречеше при смяната на кондензатори и освен това сърцевината му се беше счупила.
Сеха този трансформатор няма изразен максимум при 10,7MHz. Чудя се дали не съм объркал краищата на намотките. Монтажа му е със стърчащите изводи на намотките.
За да вкарам хетреодина L41 в обхват извадих сърцевината, развих една намотка и настройвах със смачкване и разтягане на намотката. Долния край нагласях от P90, горния от L41.
Варикапите фабрично бяха BB139.
При опит за спрягане, при въртене на L13 не усещам разлика в нивото. При въртене на С22 се случва нещо, но е много ясно какво.
Входния кръг още не съм мислил как ще спрегна.