За съжаление състоянието на пластмасата на ЕЛКА 103P е лошо.
Седяла е в коженият калъв и с времето пластмасата се е разтопила в него.
Отделно и външната кутия е пожълтяла, но не е податлива на избелване, заради надписите.
Надписът на предния панел е много интересен. На кой ли са му я подарили. Сигурно подарък от партията след някое заседание.
Най вероятно от Софийския битак съм я взел преди години.
За сериините номера, това е положението при мен.
На 103P e 84120533, хартиен стикер на кутията и при батериите. И двата стикера са еднакви.
На 130 е 195119, имам само вътрешния стикер който е хартиен. Забелязвам, че тук шрифта е различен от другите хартиени стикери.
На 130М е 3.13007, хартиен на кутията и метален при батериите.
На 135М е 8.23388, хартиен на кутията и метален при батериите.
Както виждате при мен няма вторите точки горе. Предполагам е нещо неумишлено при печата. Вместо празен печат са сложили обърнат с точка. Обикновенно тези които съм виждал се редят всяко число като на печатарска преса, и щамповаш. Може би тук технологията е по-модерна. Може би нещо като маргаритков принтер.
Друго нещо ми напражи впечатление, боята по винтовете от завода. Предполагам за да се види дали не е отварян калкулатора за гаранцията. За щастие някои от калкулаторите не са отваряни.
На вашите елки съвпадат ли цветовете на капака на батериите и калкулатора?
При мен 1 от 6 не съвпада. Чудно ми е дали така може да е излязла от завода, или просто е подменена по някое време след покупката?