Здравейте ,
събраха се доста неща , и смятам да започна да си правя този път - стерео лампов усилвател
Въпроса е малко бюджетен , така че не се ядосвайте
Захранващ траф , дроселче , изправител 5Ц4С , два предусилвателя ECH4 , две усилвателни 6П3С и крайни трафове от телевизор опера .
Първо със захранването - една изправителна 5Ц4С ще се справи ли с натоварването ? Не че ще се получи нещо изключително мощно ... Но все пак
Следващото нещо е за предусилвателите - смятам да използвам само триодната част на лампите ECH4 - по една за всеки канал . Честотно - отговарят ли на това за което ще се ползват ? Принципно съм опитвал за едно радио да ползвам само триода на ECH81 като предусилвател , и там конкретно се получи даже доста добре , така че не виждам да има някакъв проблем
.
Третото и надявам се последното нещо е - дали трафовете от телевизор ще издържат и те ? Понеже в операта усилвателя е макс 3 вата , а 6П3С май идва малко по мощна .
Остана ми да намеря само още един краен аудио трансформатор от опера , и една лампа 6П3С . Ако на някой му се намират
Идеята ми е да го обсъдим преди да започна да го сглобявам , после да не станат гафове