| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Какво видях на битака  (Прочетена 127052 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 22
  • Населено място: Ботевград
Re: Находките ми от битака инзи ден :)
« Отговор #270 -: 05 Март, 2025, 19:56:52 »
Сега ги тествах викам си това са учебни уреди повечето, едва ли мерят точно. Да не повярваш коват като швейцарски часовник. 8) ;) :D

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #271 -: 05 Март, 2025, 20:01:46 »
Е това е много готин мултимер, май от първите български някога правени! Завиждам ти много  :hi:, и аз съм търсил такъв. Попринцип аз винаги отивам до София Електроник и питам дали няма да имат някъде забутан (така съм намирал нещица там) и се пазаря за цена. Те имаха такъв по едно време ама са го продали отдавна, сигурно някой колега му се радва много. Битака ще ходя примерно Неделята, ще е слаб пазара ама може пък да се появи нещо. Дано го подкараш мултимера!!  :D

Да, аз като го видях затрупан там в един кашон с книги очите ми останаха в точка. Ама гледах да не правя впечатление, че много ми харесва и го искам, че ще ми надуе цена яко. По принцип не обикалям битаци нямам време. Случайно се получи. Не съм го пускал оставих го в сервиза ми, в склада на рафта ще видим кога ще си поиграя да го профилактирам. Може и да работи. На него му искаше 30 40 че бил голям. Явно е че не знаеше какво продава човека за него не се оазарих стана ми неудобно и направо му оставих 15 повече. Поне го спасих от вторичните. ;)

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #272 -: 05 Март, 2025, 20:04:10 »
Готини са като уреди, и аз имам един такъв амперметър 0-1А. Направо може да се каже на нивото на Unigor  :D (базикам се)

Става имам 2 реостата за товар закачени на масата ще го монтирам под тях да си меря с него да не ползвам настолния. Е тука ще го закача на дъската отдолу. :D :D :D Става ще върши работа. Да махна тоя грозния дет съм го монтирал в капачка от спрей набързо. Се ме базикат колеги като дойдат. Ми това ми попадна под ръка.

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 91
  • Населено място: София
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
« Отговор #273 -: 05 Март, 2025, 20:13:08 »
Сега без много да спамя ще кажа набързо. Ако ще го отварях щракни снимки тъй като няма схема за него в нета, аз съм голям фен на "Reverse-engineering". Правил съм копия на всякакви неща примерно: така от един приятел взимам нещо за един два дена, меря платки меря напрежения записвам частите и си го слагам в папка ако някой ден ми трябва. Ако искаш можеш да ми снимаш печатните платки с размери и всички части. Мислил съм много време с тая папка само с някакви такива изделя да почна да правя нови и да се пуснат в форума ако се наложи за някакъв ремонт или някой маняк като мен да си направи менте версия  :). Скоро ще правя това с един честотомер ИЗОТ (мерси Радко  ;)). Само ако желаеш!
15г. Ученик в Техникум / Промишлена Електроника /

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1056
Re: Какво видях на битака
« Отговор #274 -: 06 Март, 2025, 12:46:09 »
От този мултимер освен да му изкорубиш ламтите за часовник за друго не става , не е за вярване че преди 10тина години тия скрапляци ги ползваха в ТУ софия по разни лаборатории , и измерваха цената на бананите страшни лаборатори упражнения бяха.... :lol: :lol:

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 225
  • +-
« Отговор #275 -: 14 Март, 2025, 14:07:25 »

Битак...
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #276 -: 15 Март, 2025, 21:13:02 »
Днес,15 март ,се натъкнах на тази антика на битака в Шумен.Човека искаше 200лв,затова отнесох само снимки.Това е мини комбайн от преди много години-телевизор,радио и още някакви др. функции.ИМа го в Танята.

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 630
« Отговор #277 -: Вчера в 14:30:22 »
От миналата седмица на Шуменския битак

Неактивен mbg

• Квантов електрон
  • Публикации: 104
« Отговор #278 -: Вчера в 16:24:06 »
Тектроникса долу вдясно бих го отнесъл :D

Иначе от клипчето горе - всичките с по-големи сергии ги виждам и на димитровградския битак...

Неактивен PDM

• Квантов електрон
  • Публикации: 395
  • Населено място: Велико Търново
  • LZ2PDM
« Отговор #279 -: Вчера в 23:03:30 »
Аз бих купил купил сивия приемник на долния ред в средата :)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |