| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Какво видях на битака  (Прочетена 124725 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 21
  • Населено място: Ботевград
Re: Находките ми от битака инзи ден :)
« Отговор #270 -: 05 Март, 2025, 19:56:52 »
Сега ги тествах викам си това са учебни уреди повечето, едва ли мерят точно. Да не повярваш коват като швейцарски часовник. 8) ;) :D

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #271 -: 05 Март, 2025, 20:01:46 »
Е това е много готин мултимер, май от първите български някога правени! Завиждам ти много  :hi:, и аз съм търсил такъв. Попринцип аз винаги отивам до София Електроник и питам дали няма да имат някъде забутан (така съм намирал нещица там) и се пазаря за цена. Те имаха такъв по едно време ама са го продали отдавна, сигурно някой колега му се радва много. Битака ще ходя примерно Неделята, ще е слаб пазара ама може пък да се появи нещо. Дано го подкараш мултимера!!  :D

Да, аз като го видях затрупан там в един кашон с книги очите ми останаха в точка. Ама гледах да не правя впечатление, че много ми харесва и го искам, че ще ми надуе цена яко. По принцип не обикалям битаци нямам време. Случайно се получи. Не съм го пускал оставих го в сервиза ми, в склада на рафта ще видим кога ще си поиграя да го профилактирам. Може и да работи. На него му искаше 30 40 че бил голям. Явно е че не знаеше какво продава човека за него не се оазарих стана ми неудобно и направо му оставих 15 повече. Поне го спасих от вторичните. ;)

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
« Отговор #272 -: 05 Март, 2025, 20:04:10 »
Готини са като уреди, и аз имам един такъв амперметър 0-1А. Направо може да се каже на нивото на Unigor  :D (базикам се)

Става имам 2 реостата за товар закачени на масата ще го монтирам под тях да си меря с него да не ползвам настолния. Е тука ще го закача на дъската отдолу. :D :D :D Става ще върши работа. Да махна тоя грозния дет съм го монтирал в капачка от спрей набързо. Се ме базикат колеги като дойдат. Ми това ми попадна под ръка.

Неактивен shyyyy

• Насочен електрон
  • **
  • Публикации: 84
  • Населено място: София
  • Начинаещ
    • Ютюб страница
« Отговор #273 -: 05 Март, 2025, 20:13:08 »
Сега без много да спамя ще кажа набързо. Ако ще го отварях щракни снимки тъй като няма схема за него в нета, аз съм голям фен на "Reverse-engineering". Правил съм копия на всякакви неща примерно: така от един приятел взимам нещо за един два дена, меря платки меря напрежения записвам частите и си го слагам в папка ако някой ден ми трябва. Ако искаш можеш да ми снимаш печатните платки с размери и всички части. Мислил съм много време с тая папка само с някакви такива изделя да почна да правя нови и да се пуснат в форума ако се наложи за някакъв ремонт или някой маняк като мен да си направи менте версия  :). Скоро ще правя това с един честотомер ИЗОТ (мерси Радко  ;)). Само ако желаеш!
15г. Ученик в Техникум / Промишлена Електроника

Неактивен Gabo

• Собственикът на Sandacite.com
  • Администратор
  • Квантов генератор
  • Публикации: 655
  • Населено място: Пазарджик
    • https://www.nesiprav.com
Re: Какво видях на битака
« Отговор #274 -: 06 Март, 2025, 00:29:51 »
Колеги, ще да Ви замоля:
1. Да ПРОВЕРЯВАТЕ когато пускате Теми, дали вече няма такива
2. Да не обръщате всяка тема за ЧАТ
3. Благодаря Ви, предварително, че занапред няма да ми се налага да Ви трия или местя публикациите, та се налага само да четете за известен период.

Неактивен radio-hobi

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1058
« Отговор #275 -: 06 Март, 2025, 12:46:09 »
От този мултимер освен да му изкорубиш ламтите за часовник за друго не става , не е за вярване че преди 10тина години тия скрапляци ги ползваха в ТУ софия по разни лаборатории , и измерваха цената на бананите страшни лаборатори упражнения бяха.... :lol: :lol:

Неактивен Узунов

• Квантов електрон
  • Публикации: 225
  • +-
« Отговор #276 -: 14 Март, 2025, 14:07:25 »

Битак...
"направи за да се научиш, купи за да си имаш"

Неактивен chav_chav

• Квантов генератор
  • Публикации: 632
« Отговор #277 -: 15 Март, 2025, 21:13:02 »
Днес,15 март ,се натъкнах на тази антика на битака в Шумен.Човека искаше 200лв,затова отнесох само снимки.Това е мини комбайн от преди много години-телевизор,радио и още някакви др. функции.ИМа го в Танята.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |