Привет!
Слагането на ЛФ на входа на приемник предполага употребата на антена с нисък импеданс, 50 или 75 ома. Ако е флашка приемника, тоест RTL-SDR, то има 75 омов вход, ако е друг - може би 50 омов. Мога да пресметна филтъра лесно, и програма ще Ви дам, но трябва да зная какво ще има от двете страни на този филтър. Причината е, че филтрите си вършат работата добре само, когато са натоварени от двете страни с подходящ импеданс. Тези бобинки може и да станат, може и да се наложи да си ги пренавиете малко. С какво сте ги измерили?
Здравей,
Понеже съм почти сигурен, че 30-40 човека посещават и пишат в различни радио форуми с различни никове, ще развия темата в този форум. Надявам се модераторите да не ме баннат. Това е некомерсиален проект, но задължително ще бъде реализиран. Всеки, който иска да помогне, ще получи… слава + материален подарък.
В общи линии е това: антена + филтър + ВЧУ + SDR (Вариант 1) или (Вариант 2) смесител + МЧУ + (детектор АМ /SSB) + НЧУ Line out.
Входното съпротивление на SDR e 75 ома, антената е 50 ома.
Първоначалната идея беше комбинацията „филтър + ВЧУ“ да се използва към смесителя с NE612, а чрез превключване и към SDR. Сега съм сигурен, че вариантът с два отделни блока „филтър + ВЧУ“ за NE612 и SDR ще бъде по-удачен. ВЧУ може да бъде с полеви транзистор или биполярен, но трябва да има регулиране на усилването. Идеалната опция е това да е ръчно и автоматично РУ.
Бобините са фабрични и индуктивността им е калибрирана от производителя, но съм ги измервал и с DIY уред. Ако са неподходящи като стойности, ще се навият други.