| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: pal ,gal bal  (Прочетена 3768 пъти)

0 Потреб. и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен imagination

• Квантов електрон
  • Публикации: 136
  • Населено място: Варна
Re: pal ,gal bal
« Отговор #15 -: 02 Март, 2022, 10:26:18 »
Първият - тръгна, но втория - този последния не сработи???
То пише, че e "_bad"  в архива не съм очаквал да работи,

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
  • Публикации: 632
  • Населено място: град Добрич
« Отговор #16 -: 27 Март, 2025, 21:50:05 »
От един архив с файлове да зазена аркадна игрова платка, има всички файлове на роми и трите GAL-чипа.Но лошото е ,че всички са бин файлове.А моя програматор изисква файла който ще записвам на GAL да бъде-JED.Как са ги сваляли и как са ги кръщавали -незнам ,но ми се струват неизползваеми?
Пробвах да сменя разшерението .JED,но нищо не се получава чете само еденици, което не е реално.
Писах в друга тема за проблема, но явно няма решение.
Ако някой колега има идеи,моля да помага.

Неактивен -JonnS-

• Квантов електрон
  • Публикации: 192
  • Населено място: Самоков
« Отговор #17 -: 28 Март, 2025, 08:33:12 »
Преобразувах ги с jetutil от пакета MAME
Тук има малко обяснения как се ползва.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #18 -: 28 Март, 2025, 11:37:10 »
Благодаря,много, но явно тези файлове са от някаква друга платка копие.
Тези са верните които ми трябват.
Ако могат ,те да се преобразуват в jed с джедутил ще е супер.
Аз гледах пробвах,но не можах да се справя,нито програмата намерих, нито нищо само обяснението как става.

Неактивен -JonnS-

• Квантов електрон
  • Публикации: 192
  • Населено място: Самоков
« Отговор #19 -: 28 Март, 2025, 14:03:23 »
Преобразувах ги, дано свършат работа.

P.S.
Да се свали програмата, след като се отвори горния линк, трябва да се изчака няколко секунди и се появява прозорец за запис.

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #20 -: 28 Март, 2025, 20:11:44 »
Благодаря за работата,на колегата!
Ще започвам ремонт на една аркадна платка която има множество повреди една от които е ,че загяява ужасно единия гал.Вместо +5 волта стандартно напрежение предния собственик е включил захранващия кабел  на съседния извод на захранващия блок -5волта.Добрата новина е,че няма да са станали много поразии понеже тези-5волта, нямат такава сила и мощност за да изгорят доста чипове.Както в Правецовите захранвания те осигуряват някакви си милиампери,но са достатъчни да направят поразии.Най уязвими са паметите и пал-гал-логиките.
За сега намерих една памет6116-повредена и този загряващ гал16v8.Ще пада търсене.С осцилоскоп и ттл-сонда.
Още веднаж-БЛАГОДАРНОСТ за преобразуването.
--------------------
Успях да изтегля програмата и да я стартирам в дос-режим ,но като задействам конвертиране ми изписва,нещо за отворен код на зададения файл,хем го слагам в неговата папка,,, ще гледам за по-нататък явно ще стане, не правя нещо правилно със сигурност.То има описано,има доста функции програмката.

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 21
  • Населено място: Ботевград
« Отговор #21 -: Вчера в 20:12:22 »
Здр, чак сега седнах за малко на компютъра и видях темата. И 2та ми професионални програматора имат вграден преконвертиращ модул в техният си софтуер 100%. работещ. Преконвертирах ти ги и аз за всеки случай, да ги имаш и с друга програма направени. Макар че като ги сравнявам в компилатора са абсолютно еднакви с тези дето е направил колегата и няма никаква разлика в записа. Стига да е верен файла, който си изтеглил трябва да тръгнат. Другият програматор обаче ги експортна по друг начин. Пробвай качвам ги да ги имаш и с тези програми. Успех. Дано тръгне машината после снимай да я разцкаме и ние виртуално - да и се покефим. :)

Неактивен lopesbroko

• Квантов генератор
« Отговор #22 -: Вчера в 22:38:10 »
Благодаря ще пробвам , за сега не тръгва платката прави само квадрати и несмислеви простотии по екрана.
Нямам данни на шините по процесорите z80 които са свързани в паралел 2 броя с два епрома и с два рама, които стартират отновната програма с играта.На видео -частта от платката има живот и данни. Освен палове и галове ,които вече имам в благодарение на вас колеги има и два HY18lv... за които  няма дъмпове ,но най вероятно са програмирани за шивтови регистри които мога да ги инвертирам със по два 74ls194-за епром.Ако са повредени естествено.
Платката не е въобще скъпа като игра евролига-футбол която се предлага работеща за стотина долара.Но от любов към спорта ще се постарая да я подкарам.
Наскоро подкарах една formula1 dream която има около 350 чипа.Изписваше work ram ok.И до тук! Оказаха се повредени 6-чипа:6116-рам които бяха на различни места по видео платката и основната.Забиват всичко и до тук.След смяната им платката стартира и бачка вече перфектно, след като изчистих с шкурка черните крака на епромите във видео-частта.преди това имаше артефакти и липси по фигурите/спрайтовете/ 

Неактивен ji4kajiata

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 21
  • Населено място: Ботевград
« Отговор #23 -: Днес в 01:43:52 »
Да според мен по скоро проблема е хардуерен. Прегледай чиповете след изпълнителният блок, след процесора стековете. Там би трябвало да има нещо. Това -5в дето е подавано попринцип не е голяма беля, но спрямо + -са и централната маса може да е направило поразии по рамовете. На късо като ги мериш може по захранване да са ок, ама вътре да е скапало някое или елементче или инверсия и да прави бели. По скоро рам или И, ИЛИ елементи са дефектни. Огледай ги първо тях е моят съвет. Успех в реставрацията. то чиповете ги има намират се. Ще я оправиш. 8) ;)

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |