Да, този е същият и би ми вършил работа, особено ако не прави проблеми като този който ползвам в момента.Когато сложих колектора аз си направих термостат, аналогов по принцип на действие с операционни усилватели и същите сензори-LM315 мисля че беше като фабричния. Използвах го две години и реших да модернизирам системата-купих два единични термостати за 4-5 лв.както се беше сетил и някой от колегите.Те имат хистерезис, макар и нерегулируем и при последователно свързване на контактите на релета включват и изключват, но нямат зададена начална температура от която да започнат да управляват системата.Техните сензори са NTC-около 10к и може би ако се играе с началната му стойност може да се получи нещо.Опити в тази насока не съм правил.Когато купих термостата послушах съвета на продавачката, иначе имаше и произведени от производител от Г. Делчев.Тя каза че имали проблеми с тях от гръмотевици. Аз си взех и резервни сензори-веднаж съм сменял горния,т.е. на колектора и веднаж съм връщал термостата по същата причина- нереално отчитана температура и на колектора, и на бойлера.Преди минути го включих и макар че показанията не са фрапиращи пак има разлика с термометъра на бойлера и на допълнителния термометър, който съм сложил.Може би освен за колегата пансим и за други на които темата им е интересна ще сложа и няколко снимки: