BU208 е идеален. Във времето, когато ремонтирах телевизори, моего брата телевизионният техник използваше само 2 универсални транзистора за всички телевизори - BU208 или BU508, в зависимост от това какъв корпус трябва, със съответната комбинация букви A,F,и D според мястото. За ХО на ВТ84, обаче, масово се ползваше BU205, защото на това място BU208 силно загряваше. Но много малко техници знаеха тайната, която по-горе споделих - трябва съпротивлението R53 2,7 Ом да се увеличи на 10 Ом, за мощността е достатъчно 0,5 ват, тогава 208 работи перфектно в този телевизор. 208 е по-голям, по-мощен и по-издържлив от 205 или оригиналния SU161, затова аз бих използвал него. С или без вграден диод или съпротивление В-Е - няма значение за този телевизор.
Транзисторите в магазините си бяха ментета още когато бях в занаята. Обаче, издържаха и работеха, въпреки това. Някои по-добре, някои- не толкова. Техниците споделяха помежду си опит и търсеха качествените ментета... От 25 години не съм пряко в занаята и като чувам сега какво е в магазините, не смея да купя нищо, използвам каквото имам от едно време или мога да сваля от стари платки... Сега, в Квазер би трябвало нещата да са сигурни, аз бих купил от там.