| Начален сайт Сандъците  | "Библиотека Сандъците" | МОЖЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ ФОРУМА С ДАРЕНИЕ >ТУК<

Автор Тема: Трансформатори (аудио изходни, захранващи, дросели)  (Прочетена 4635 пъти)

0 Потреб. и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
  • Публикации: 15
  • Населено място: София
Здравейте,

Занимавам се професионално от 4 години с изработката на звукови трансформатори и съм разработил над 150 прототипа аудио и захранващи трансформатори, захранващи и аудио дросели.
Трансформаторен RnD съм на Тракс Аудио.

С удоволствие съм насреща за конкретен съвет или въпрос по тази тема.

Снимки за малко вдъхновение!

Поздрави,
Александър.

Неактивен rolling_heads

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1952
  • Населено място: Пловдив
Супер.

Може ли да изкажете мнение по тази тема
https://www.sandacite.com/forum/index.php?topic=15778.0

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
За китара ли ще се използа трансформаторът? Ако да, можете да се сдобиете с бюджетно решение - някой преоразмерен захранващ тороидален трансформатор с 2х110V първични намотки за първичната

Ако режимът на крайните лампи е пентоден, и секциониране няма да е нужно.

Неактивен origo

• Адронен колайдер
  • Публикации: 3509
Много се радвам да Ви видя и в този форум колега! Наистина проектирането и изработката на качествени изходни трансформатори за лампови усилватели е сложна наука на моменти граничеща с изкуство! Вие се се доказали като много добър в това нещо и съм сигурен, че ще бъдете много полезен за форума.
Няма нищо по хубаво от старите телевизори, особено за хората които обичат да прекарват свободното си време зад телевизора а не на канапето пред него :) ... и когато вече за нищо не стават пак може да им се намери приложение :D ....

Неактивен lz2lx

• Квантов електрон
  • Публикации: 432
  • Населено място: България
 Колега материяла на макарите мдф ли е или шпертплат?  Аз ползвам текстолит но се подгъва.
Решението е много оргинално поздравления. 

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
Много се радвам да Ви видя и в този форум колега! Наистина проектирането и изработката на качествени изходни трансформатори за лампови усилватели е сложна наука на моменти граничеща с изкуство! Вие се се доказали като много добър в това нещо и съм сигурен, че ще бъдете много полезен за форума.

:drinks:

Колега материяла на макарите мдф ли е или шпертплат?  Аз ползвам текстолит но се подгъва.
Решението е много оргинално поздравления. 

Пресшпан изрязан на лазер. 
И той се подгъва. В някои приложения се намалява опъна на проводника и/или се подсилва конструкцията.
:drinks:

Неактивен lz1tka

• Квантов генератор
  • Публикации: 596
  • Населено място: Костинброд
Преди години звънях на колега мисля че от Пловдив,искаше 120 лв за един трансформатор за изход около 15-20 вата. Монтирах от радиоапарати за 4 вата  :unknown:.
Нямам идея при вас как варират цените. Голяма игра си е да навиеш подобен траф. Успех с дейноста!
73!

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
Доста по-високи, пазарът ми е основно насочен навън. Ако изработвам прототипни бройки, цената за входно ниво чифт 300B SE изходни трансформатори започва от 750 лева. Мога да достигна и до 3000 левови цени, ако трябва да се изработваt PP 800W изходни трансформатори на нанокристален магнитопровод за животно тип 2х2 PPP ГУ81.

За цели тип радио или лампов бюджетен усилвател, винаги бих препоръчал готово по-бюджетно решение. Съвсем възможно е в България да се организира производство на бюджетни аудио трансформатори, но дали си струва е въпросът.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
  • Публикации: 1567
  • Населено място: Варна
Здравей Колега, погледна сайта на фирмата ви, претенциозен е, явно имате добри пазари. Предлагате само един лампов усилвател с 300В, но в данните липсва еднотактен ли е, в клас А ли е?
Това между другото, пиша за да Ви помоля, за проект на бюджетен изходен траф за Р-Р стъпало с 2 бр. 6П3С, в клас "А", 30Hz-30kHz.
Аз вече съм го правил, но искам да си сверя часовника, а може да е полезен и на други колеги. Надявам се че с това няма да нарушите фирмени тайни!  :)
Поздрави!
Прикачвам инфо за режима на лампите:

https://istok2.com/data/619/

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
Направо ше кача проекта за PP 2бр 6П3С клас А тук.

Относно 300B трансформаторите написах SE, тоест Single-Ended (еднотактна топология), естествено клас А.

Усилвателят в сайта на Тракс аудио пък е Push-Pull вклас А с 300B. Независим RnD съм към Тракс, с отделна фирма Muse Coils. Все още нямам официален сайт.

Обръщам се с домашно към вас. За да бъдат максимално бюджетни и достъпните споделените от мен проекти, назовете най-разпространените магнитопроводи, до които българинът има бюджетен достъп. Бих фаворизирал витите магнитопроводи от руските трансформатори тип TC, TCA, ако успеете да ги разглобите без счупване на пакета.

Поздрави!

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
Ползвах ТАН28, 60VA, ШЛ 20х32 с голям прозорец.

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
Имаш ли данни на размерите на прозореца (височина + максимална дължина), за да проектирам трансформатора?

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
Имаш ли данни на размерите на прозореца (височина + максимална дължина), за да проектирам трансформатора?
Колега, аз моя траф съм го сметнал, намотал, усилвателя е готов и е на пазара. Исках да видя, как според Вас ще изглежда изходния траф, дали ще се различава по магнитопровод, намотки, секциониране...

Неактивен 50AE

• Блуждаещ електрон
  • *
Дотук добре. Не разполагам с ТАН28, нито в интернет успявам да открия размерите на магнитопровода. Без размери на прозореца няма как да създам проект на трансформатор.

Ще потърся, ще отнеме време.

Неактивен styrshel

• Адронен колайдер
Направо ше кача проекта за PP 2бр 6П3С клас А тук.

Мислех че имате готов проект, няма нужда от ново проектиране.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Начален сайт "САНДЪЦИТЕ" Библиотека "Сандъците"
ОТГОВОРНОСТИ: Всички мнения във ФОРУМА са лични мнения на техните автори и не отразяват официалното становище на собствениците му.
   Copyright: Освен ако не е посочено друго, съдържанието на този сайт е лицензирано под:
  Creative Commons Attribution License.
  Текстът на договора за ползване на български
Copyright © 2011 - Сандъците - сайт и форум за стара електроника - За контакти  

Партньори:  | Форум за конспирации, уфология и мистика | Кактус БГ |