Намирането на оригинални части съвсем не е проста задача!
Реших да се обадя на един стар познат, хем да се видим, хем да потърсим това-онова от частите, които ми трябват. Човекът нагло се подсмихна под мустак и уклончиво ми отговори „Абе… може и да имам, но са много дребни, а аз вече недовиждам!“. Всъщност, не знам дали се е усмихвал, защото говорихме по телефона, но съм сигурен, че точно това е направил. Разбрах тънкия намек и го попитах, дали една бутилка домашна ракия ще помогне, а той ми отговори, че хубавата ракия е отличен „усилвател“ на зрението.
И така… хапнахме, пийнахме, стана късно и тъкмо си тръгвах, когато моят познат се сети, че всъщност съм отишъл при него за някакви радиочасти. В първия момент реших, че е пиян и се зачудих, за какви части ми говори, но после и аз се сетих, за какво бях отишъл.
Защо ви разказвам това… искам да ви предупредя да внимавате с ракията, когато търсите радиочасти! За два кондензатора, един резистор 10 к (с надпис) и оригинален потенциометър TESLA, се наложи да стоим на тежка софра цели 4-5 часа! В крайна сметка се оказа, че единият чип е изгорял и сагата с търсенето продължава.
Всъщност, повече ми трябва моно стъпало с тези или подобни чипове, но задължително на платка от гетинакс. Ако някой има и иска да се раздели с него, да ми изпрати цена.