Shri, вярно че само си чешем езиците, но днес съм настроен така... Ще ти кажа едно нещо, последно, за коефициента на усилване на транзисторите. Той не е константа. Функция е на много неща, едно от които е колекторният ток. Ако транзисторът е за някакъв максимален ток, примерно 5 А, когато колекторният ток наближи тези 5A, h21 силно намалява и при 5.5А вече е число, близко до 1. По тази причина няма начин да накараш транзистора да пусне по-голям ток , той почва да се държи като генератор на ток.
Иначе, да, проблемът с фалшивите части е сериозен. Не знам дали е от некачествени кристали. Според мен е малко вероятно, но няма да споря. Проблемът е подобен на този с инструментите. Днес всеки мъж трябва да има собствени инструменти. Куфар с ключове, чукове , клещи, отвертки, дрелка ъглошлайф и т.н. Майсторите са малък процент от всички, те използват инструменти реално. Другите просто ги имат в гаража, и я ги използват веднъж-два пъти, я не. Няма никакво значение дали са качествени и дали вършат работа. Затова пазарът се напълни с 'детско-юношески' инструменти и е много трудно да си купиш истински. И с компонентите е така. По принцип, на компонентите в магазините им е съдено да изгарят, защото болшинството от хората, които ги купуват, нищо не разбират, но искат да пробват. Каквото и да купят, то така или иначе ще изгори. Защо да не продават боклуци?