И аз седях, четях и се чудех какво да напиша, и ето, pansim ме изпрварил...
Аз мислех да напиша същото, но искам да добавя, че за разлика от това, което soton е начертал, е напълно работоспособно.
Още, чудя се, за какво всъщност е нужен този преобразувател. В смисъл, предполагам, че ветрогенераторът ще работи добре и срещу 70 волта, а когато акумулаторът достигне напрежение на пълен заряд, ветрогенераторът просто трябва да се изключи. Защо е нужен бойлер или друг товар? Ако използваш степ-даун 100-70В, когато акумулаторът се зареди до 70 точно, токът през него ще спре и генераторът пак ще остане без товар. Ако разчиташ на консуматорите, които са постоянно включени във веригата за товар на генератора, нека са включени към генератора постоянно, а акумулаторът да в включен през диод, който да пуска ток само от акумулатора към консуматорите, и през въпросния 'комутатор', който да се грижи за зареждане на акумулатора. Ако това не те устройва, сигурно е възможно да се 'пипне' електрониката на генератора за да се ограничи максималното напрежение... А като говорим за 70В акумулатор, да не би да е както за 12В акумулатор, който всъщност трябва да се зарежда до 14,5? В смисъл, че напрежението при максимален заряд има някаква конкретна стойност и тя може би не е точно 70В...