Да се ходи на софийския битак в сегашната ситуация не е най-разумното решение, но понеже за един мой друг проект спешно ми трябва трансформатор от лампово радио или телевизор, реших да посетя този култов обект. Помислих си, че за по-малко от един час ще приключа, сложих 5 - 6 лв в джоба и тръгнах.
За съжаление, когато търсиш нещо на битака, обикновено го няма, за разлика от друг път, когато може да видиш някои неща едва ли не на всяка сергия. И така, оказа се, че няма трансформатор… обаче, както се разхождах увесил нос от отчаяние, видях един National Panasonic и като ми казаха цена 2 лв, веднага го хвърлих в торбата. След това видях едно лампово радио „Романс“, но си помислих, че е глупаво да купувам цяло радио заради трансформатора. Започнаха тежки пазарлъци и след като цената падна от 10 на 8 лв го взех. После едно автомобилно радио от сергията „Всичко по един лев“, после един видеосендер и „динг – донг“ звънец за по 50 стотинки.
Това беше тежък рецедив, изхарчих 12 лв и купих неща, които не ми трябват - трансформаторът няма две отоплителни намотки, Panasonic e на къси и средни вълни (невъзможни в София), автомобилно радио, видеосендер и звънец.
Добре, че идва зимата и може да си поиграя с малко ремонти на радиоапаратите, но определено повече няма да купувам радио неща...